Travel

Ombak dan Pantai

Assalamualaikum Alhamdulillah. Berkesempatan juga pergi ke pantai di hujung tahun 2020 ini. “Di hempas ombak, terdampar buih, menanti saat pulang ke laut. Begitu rindu, dipisah takdir…” – Lagu, Bertakhta di hati Laut biru. Cantik sangat. Saujana mata memandang. “Sesampainya di laut. Ku khabarkan semuanya. Kepada ombak, kepada karang, kepada matahari. Tetapi semuanya diam, tetapi semuanya …

Continue Reading
Travel

Apa Ada Dengan Mersing

Assalamualaikum. Dah lama tak update blog. Hari ni Akak nak cerita pasal Mersing. Baru-baru ni Alhamdulillah, dapat jejak kaki ke Mesing lagi. Ini adalah perjalanan ke 2 merentas negeri selepas PKP. Sebenarnya, sebelum ada urusan keluarga di Mersing (sebelum 2019), memang tak pernah jejak kaki pun ke sini. Dulu-dulu, ada sekolah buat lawatan ke Pantai …

Continue Reading
Travel

Tanjung Balau Desaru

Cuti sekolah Disember lepas, Akak sekeluarga sempat bercuti di Desaru. Destinasi untuk ambik gambar adalah di Tanjung Balau. Sambil balik kampung dan menziarah saudara mara, kita pergi bercuti di pantai…yeay. Tak nak cerita panjang-panjang. Nak post gambar aje…hihi Ok..Itu aje nak hapdet hari ni. Selamat bekerja (musim cuti bulan Disember dah berakhir….huhu) Sekian. Wassalam.

Continue Reading
Travel

Hutan Lipur Lentang

Assalamualaikum. Balik dari kampung hari tu, sempat singgah di Hutan Lipur Lentang. Barulah segar mata bila melihat benda-benda hijau kan. Tambah lagi dapat mandi air terjun. Tak kan sama dengan swimming pool… 😁 Lebih kurang macam jambatan gantung. Suka pulak anak saya main kat sini. Kalau nak pergi berkelah atau nak cari tempat tenang sambil …

Continue Reading
Travel

Tanjung Resang Mersing Johor

Assalamualaikum Alhamdulillah. Hujung minggu lepas berkesempatan ke Mersing, Johor kerana urusan keluarga. Dah alang-alang ke Mersing, singgah kejap di Tanjung Resang. Antara tempat yang saya suka sangat pergi kalau ke Mersing adalah Tanjung Resang. Saya suka tengok pantainya yang cantik. Selain daripada pantai, view perjalanan dari Bandar Mersing ke Tanjung Resang juga cantik. I like… …

Continue Reading