Essential Oils

Lemon and Lemon Essential Oil

Assalamualaikum.. Siapa suka lemon juice..best kan. Bukan setakat sedap di tekak, malah baik juga untuk kesihatan. Menurut Indian Ayuverda, lemon selalu digunakan untuk menambah rasa dalam minuman atau masakan. Tak percaya, cuba bayangkan kelazatan lemon chicken. Betul tak Mak Yam?. Lemon juga digunakan untuk melegakan sakit tekak dan menyembuhkan beberapa jenis penyakit. Jom kita baca, …

Continue Reading
Cerita Uncategorized

Apa Ada Dengan Senja

“Kenapa Mak Cik suka ambik gambar senja?” “Sebab cantik. Panorama senja ibarat lukisan indah di atas kanvas alam. Ada pesonanya yang tersendiri. Cuba tengok matahari yang hampir terbenam. Kian malap, tapi masih ada sinar dihujung cahayanya”. “Sebab tu ke senja istimewa di hati Mak Cik?” “Senja mengingatkan Mak Cik tentang betapa besarnya ciptaan Allah. Alam …

Continue Reading
Cerita

Anies & You

Assalamualaikum… Kunjungan Abam Posmen hari ini membawa bingkisan untuk Akak…😊 Pastinya kiriman daripada Blogger Anies. Terima Kasih Anies..Moga dimurahkan rezeki selalu. Semoga persahabatan dan silaturrahim juga berkekalan. Aamiin. p/s: sorry, lately ni slow siket aktiviti BW…😌 Kawan2, jom ramai-ramai kita melawat ke blog Anies. Macam-macam cerita ada. Sila layari Blog Anies & You (http://aniesandyou.blogspot.com) Sekian. …

Continue Reading
Cerita

Stesen Komuter

Assalamualaikum. Ada orang tanya, kenapa you suka ambik gambar kat komuter station? Tak ada sebab specific sebenarnya. Cuma nak mengisi masa sambil-sambil tunggu komuter. Terutamanya bila komuter tak tiba pada waktu yang dijanjikan.#aduhai. Gambar tak adalah secanggih mana, tapi bolehlah buat2 hilang boring.   Sekian. Wassalam. #whitebarleyphoto #stesenkomuter #caramengisimasasenggang

Continue Reading
Cerita Family

Senja

Assalamualaikum Senja. Dulu-dulu, kalau time senja tak masuk rumah lagi, mesti arwah Mak dah bising.Tak kan bolehnya nak berkeliaran luar rumah time-time senja ni. Tapi semalam, time senja Akak ada di Putrajaya. Kebetulan anak Akak (Adham) jumpa kawan kat Alamanda. Jadi boleh ‘angkut’ satu keluarga pergi ke Putrajaya. Nasib baik juga Cik Abang nak layan …

Continue Reading