Beauty & Health Family

Tanda-Tanda Anda Sudah Tua

  Profile picture di media sosial tidak lagi menggunakan gambar sendiri, tetapi gambar yang menjadi pilihan adalah gambar anak atau gambar cucu. Minyak wangi yang selalu menjadi teman ketika jalan-jalan sudah digantikan dengan minyak angin atau minyak urut. Kalau pergi karaoke, lagu-lagu pilihan adalah lagu-lagu tahun 80an dan 90an. Kebanyakan lagu mungkin tidak pernah didengar …

Continue Reading
Family Uncategorized

Supermom

Assalamualaikum Semalam Akak dapat green light dari Cik Abang nak pergi ke kedai/butik Ariani. Sebenarnya dah bertahun tak menjejakkan kaki ke kedai ni. Pergi kali ni pun sebab nak cuci mata (ada sale sebenarnya) dan nak rasmikan kedai Ariani baru kat Bangunan Ostia Bangi 🙂 Memang best pergi shopping barang orang perempuan ni sorang-sorang walaupun …

Continue Reading
Cerita Family

Bila Lelaki Curang Terkantoi

Assalamualaikum Semalam sibuk tentang viral seorang isteri menampar suami di sebuah pusat membeli belah. Mungkin si isteri sudah hilang sabar apabila melihat anaknya dibiarkan tanpa jagaan sedangkan si suami seronok berdating dengan perempuan lain dan si isteri pula terpaksa pergi bekerja untuk menambah pendapatan keluarga. Kalau terjadi macam tu, perempuan manalah yang tak marah… Sebenarnya …

Continue Reading
Family Sewing Diary

Back To School

Assalamualaikum Macam biasa, awal Januari memang masa yang sangat sibuk. Ini lah masa untuk adjust kembali masa dari ‘waktu bercuti’ kepada waktu normal. Mak-mak pun sibuk nak pastikan kelengkapan sekolah anak sudah tersedia, anak-anak cukup makan dan bekalan sebelum pergi ke sekolah, bas sekolah tiba tepat pada waktu dan macam-macam lagi. Itu belum lagi ibu …

Continue Reading
Cerita Family

Selepas Setahun Berlalu

Assalamualaikum Bila tiba hujung tahun ni, maka genaplah setahun tangan anak saya di operate. Rasa sekejap sangat masa berlalu. Masih ingat lagi pengalaman 10 hari di hospital. Awal Januari lalu, anak saya memulakan sesi persekolahan (Darjah 1) dengan tangan berbalut dan harus ke sesi fisioterapi. Anak saya juga harus belajar menulis dengan tangan kiri. Tapi …

Continue Reading