Cerita Family

Senja

Assalamualaikum Senja. Dulu-dulu, kalau time senja tak masuk rumah lagi, mesti arwah Mak dah bising.Tak kan bolehnya nak berkeliaran luar rumah time-time senja ni. Tapi semalam, time senja Akak ada di Putrajaya. Kebetulan anak Akak (Adham) jumpa kawan kat Alamanda. Jadi boleh ‘angkut’ satu keluarga pergi ke Putrajaya. Nasib baik juga Cik Abang nak layan …

Continue Reading
Essential Oils

DIY All Purpose Cleaner

Assalamualaikum Hari ni Akak nak share satu resipi pasal DIY all purpose cleaner. Kalau dah boring dengan spray pencuci di pasaran, apa kata kita cuba ikut resipi ni. Best tau. Selain dari bahan-bahannya in shaa Allah selamat digunakan, nak letak bau apa pun kita boleh pilih. Contohnya thieves, lemon, lavender dan macam-macam lagi. Bahan-bahannya boleh …

Continue Reading
Cerita Family

Burung

Assalamualaikum. Jom cerita pasal burung. Hari ni ada Hari Keluarga di Sunway Lagoon. Jadi Akak sekeluarga telah ke sana. Biasalah kalau ada budak-budak, nampak air mesti excited. Mama dia pulak, lebih suka duduk kat tempat teduh sambil sapu-sapu losyen aje…haha Lepas tunggu anak-anak main air sampai puas, ambik gambar orang dan gambar minyak, dia orang …

Continue Reading
Cerita Family

Demi Kamu

Assalamualaikum Alhamdulillah. Iklan dari google adsense juga sudah munculĀ  di blog 2 hari yang lalu setelah lebih kurang 3 minggu menunggu. Nak dijadikan cerita, hari ini ketika menghantar Afiq ke sekolah….. “Ma..Hari ni kena pakai baju sukan. Afiq lupa nak bagi tau” Afiq yang ketika itu lengkap dengan pakaian seragam sekolah tiba-tiba memberi tahu. “Alamak…” …

Continue Reading