Beauty & Health Product Review Uncategorized

Kinohimitsu Japan Detox Tea

Assalamualaikum Alhamdulillah. Dah masuk hari ke 3 raya. Pastinya dah puas melayan tekak dengan pelbagai juadah raya. Sebutlah apa jugak nama makanan raya…..ketupat, rendang, kuah kacang, sayur lodeh, nasi minyak, nasi bariyani, kari kambing, ayam masak merah, kek, dodol dan pelbagai macam kuih..mesti semua dah sumbat dalam perut tanpa was-was…..hihi. Itu baru version selatan. Belum …

Continue Reading
Uncategorized

Petua Wajah Cantik Berseri

Assalamualaikum Saya terbaca petua ni di FB. Saya pun belum mencuba lagi sebenarnya. Mintak izin nak tepek kat sini. Mana tau nak guna, senang nak refer. Wanita mana tak mahu kelihatan cantik. Betul tak? Tambahan pula bahan-bahannya mudah dicari serta harga pun berpatutan. Melicinkan Kulit Muka Ambil sebiji buah tomata masak. Lecek hingga halus. Kemudian, …

Continue Reading
Uncategorized

Kesihatan Adalah Anugerah

Assalamualaikum Kisah 1 Seorang rakan saya mengambil cuti panjang kerana ingin menjaga suaminya yang sedang sakit. Bukan saja rakan saya, sesiapa pun sebenarnya, sekiranya mendapat tahu dirinya atau atau ahli keluarga terdekat mengidap penyakit barah (cancer) tahap 3, pasti menjadi berita yang sangat menyedihkan. Walaupun tahap pencapaian dalam hidup boleh dikatakan cemerlang, tanpa kesihatan tubuh …

Continue Reading
Uncategorized

Antara Salad Dan Pecal

Assalamualaikum Kalau orang puteh (baca: orang barat) makan sayur mentah dengan mayonis, thousand islad, caesar dressing, Italian dressing dan sebagainya, orang kita juga ada ‘sambal kacang’ untuk menikmati sayur. Bezanya segala ‘dressing’di atas boleh dituang aje dari botol, berbanding dengan sambal kacang yang perlu menjalani beberapa proses seperti goreng kacang, goreng cili, goreng bawang…nak blend …

Continue Reading