Beauty & Health Homemade Scrub

Mandi

Kenapa perlu mandi? Mesti semua orang dah tahu, kita perlu mandi untuk membersihkan badan. Mandi penting untuk kesihatan dan menjaga penampilan supaya sentiasa bersih dan kemas. Tapi uolls tau tak sebenarnya ada bermacam-macam jenis mandi. Jom baca sini. Mandi Susu. Ada banyak spa-spa yang menawarkan mandi susu. Tujuan mandi susu adalah untuk memutihkan dan menghaluskan …

Continue Reading
Essential Oils

Lemon and Lemon Essential Oil

Assalamualaikum.. Siapa suka lemon juice..best kan. Bukan setakat sedap di tekak, malah baik juga untuk kesihatan. Menurut Indian Ayuverda, lemon selalu digunakan untuk menambah rasa dalam minuman atau masakan. Tak percaya, cuba bayangkan kelazatan lemon chicken. Betul tak Mak Yam?. Lemon juga digunakan untuk melegakan sakit tekak dan menyembuhkan beberapa jenis penyakit. Jom kita baca, …

Continue Reading
Cerita Uncategorized

Apa Ada Dengan Senja

“Kenapa Mak Cik suka ambik gambar senja?” “Sebab cantik. Panorama senja ibarat lukisan indah di atas kanvas alam. Ada pesonanya yang tersendiri. Cuba tengok matahari yang hampir terbenam. Kian malap, tapi masih ada sinar dihujung cahayanya”. “Sebab tu ke senja istimewa di hati Mak Cik?” “Senja mengingatkan Mak Cik tentang betapa besarnya ciptaan Allah. Alam …

Continue Reading
Cerita

Why No Photo?

Assalamualaikum. Baru-baru ni ada masalah dengan blog. Bila buat entri, tak boleh nak upload gambar. Mana boleh entri tak ada gambar??..hehe. Betul tak? Beberapa hari jugak la masalah ni ada. Nak buat entri baru memang tak dapat ler. Jadi, bermacam-macam cara dicuba. Segala tutorial di youtube mengenai masalah tak boleh upload gambar atau gambar hilang …

Continue Reading
Sewing Diary

Terapi Benang Dan Jarum

Assalamualaikum… Dah lama tak upload gambar berkaitan dengan aktiviti jahit menjahit. Tapi Akak nak bagi tau, menjahit kadang kala boleh membuat kita sangat fokus. Boleh jadi terapi minda. Boleh lupa kejap masalah dunia :). Ada ketika, tak sedar masa berjam-jam sudah berlalu. Part paling best, kalau hasil kejadiannya kemas dan memuaskan. Bangga. Kembang kempis hidung …

Continue Reading