Cerita Uncategorized

Apa Ada Dengan Senja

“Kenapa Mak Cik suka ambik gambar senja?” “Sebab cantik. Panorama senja ibarat lukisan indah di atas kanvas alam. Ada pesonanya yang tersendiri. Cuba tengok matahari yang hampir terbenam. Kian malap, tapi masih ada sinar dihujung cahayanya”. “Sebab tu ke senja istimewa di hati Mak Cik?” “Senja mengingatkan Mak Cik tentang betapa besarnya ciptaan Allah. Alam …

Continue Reading
Motivasi Uncategorized

Dengan Lafaz Bismillah

Assalamualaikum Dengan lafaz Bismillah, hari ini Akak nak mulakan aktiviti blogging di ‘rumah baru’. Alhamdulillah…whitebarleyblogspot.com dah bertukar menjadi whitebarley.com. Untuk proses pemindahan domain dan import artikel blog, saya menggunakan khidmat netkl. Part yang lama adalah nak belajar menggunakan template ‘wordpress’ sebab tak biasa guna. Selain dari itu, kenalah juga belajar macam mana nak install / …

Continue Reading
Family Uncategorized

Supermom

Assalamualaikum Semalam Akak dapat green light dari Cik Abang nak pergi ke kedai/butik Ariani. Sebenarnya dah bertahun tak menjejakkan kaki ke kedai ni. Pergi kali ni pun sebab nak cuci mata (ada sale sebenarnya) dan nak rasmikan kedai Ariani baru kat Bangunan Ostia Bangi 🙂 Memang best pergi shopping barang orang perempuan ni sorang-sorang walaupun …

Continue Reading