Bags & Pouches | Cerita | Sewing Diary | Tote Bag

Abang dan Lockdown 2021

Assalamualaikum. Lockdown sudah masuk hari ke 6. Harapnya usaha dan ikhtiar ini dapat memberikan hasil yang baik untuk membendung kenaikan kes covid. Kalau tak ada apa-apa hal, baik duduk di rumah diam-diam saja. Moga masalah covid 19 ni segera berakhir. Apa kena mengena Lockdown dengan Abang pulak. Abang siapa tu? Tak ada “Abang” sesiapa sebenarnya. […]

Continue Reading

Bags & Pouches | Hobby | Tote Bag

Jawa

Assalamualaikum Lately ni saya rasa macam dah kena sawan jawa pulak. Haha.. Sebelum cerita panjang, saya nak up gambar tote bag bermotifkan ala2 batik jawa. Saya padankan dengan kain lain supaya tak nampak penuh sangat…Kain bercorak ala2 batik pun cuma ada yang ni dalam koleksi, so jahit la apa yang ada dulu. Ni la hasil […]

Continue Reading

Bags & Pouches | Tote Bag

Mengapa Perlu Bawa Tote Bag Ketika Shopping?

Assalamualaikum Tote bag adalah sejenis beg …. Ada beberapa sebab kenapa kita perlu bawa tote bag ketika membeli belah atau bershopping. Tote bag adalah lebih cantik dari beg plastik biasa. Dengan tote bag yang ada pelbagai warna dan design, pastinya juga boleh menambahkan lagi kehebatan penampilan anda. Guna tote bag untuk mengisi barang lebih jimat. […]

Continue Reading

Bags & Pouches | Sewing Diary | Tote Bag

Reversible Tote Bag

Assalamualaikum Hari ni nak cerita pasal reversible tote bag. Alhamdulillah. Dapat cuti panjang kali ini. Bercuti 3 hari 12 hingga 14 September, tapi dapat bercuti selama 10 hari sebab bersambung dengan cuti hujung minggu dan cuti umum (public holiday) yang lain. Cuti kali ini dapatlah Akak menyambung projek ‘goyang kaki’ bersama mesin jahit yang dah […]

Continue Reading

Bags & Pouches | Sewing Diary | Tote Bag

Tote Bag

Assalamualaikum Dalam dunia ni..ada banyak jenis beg yang disukai wanita. Antaranya adalah tote bag. Beg yang ringkas bentuknya serta ringan membolehkan ia dibawa ke mana saja. Nak bawa ke office, pergi shopping, pergi berkelah, kelas tution atau ke mana saja. Saya suka beg ni sebab senang nak sumbat apa saja. Kalau nak pergi shopping waktu […]

Continue Reading