Bags & Pouches | Pouch | Sewing Diary

Not In Paris

Assalamualaikum Ini adalah percubaan untuk membuat small zipper bag with short handle. Sesuai juga kalau nak bawak pergi jalan-jalan atau nak buat simpan telekung (kain sembahyang). Boleh juga dipadankan dengan pouch yang sama corak untuk simpan make up atau barang-barang yang lebih kecil. Saya gunakan zip warna merah pada pouch tu untuk efek yang lebih […]

Continue Reading

Bags & Pouches | Hobby | Pouch

Wristlet For Her

Assalamualaikum. Ada apa dengan wristlet? Wristlet adalah sejenis beg (biasanya bersaiz kecil atau sederhana) yang mempunyai tali pemegang di tepinya. Tali tersebut boleh dimasukkan dipergelangan tangan sebagai cara untuk membawa atau memegang beg tersebut. Biasanya kalau pergi jalan dekat-dekat atau pergi ke sesuatu tempat yang tak perlu bawa banyak barang, bolehlah menggunakan wristlet kerana lebih […]

Continue Reading

Hobby | Pouch

Kain Denim

Assalamualaikum Semenjak Cik Abang betulkan mesin jahit yang dah lama terbiar sepi, Akak punya sawan menjahit dah datang balik. Kebetulan terjumpa meterial kain denim masa jalan-jalan kat The Mines minggu lepas, apa lagi… Ada kain yang di beli meter. Tapi harga kain denim ni boleh tahan jugak. RM75 semeter dan sebab tu jugak beli semeter […]

Continue Reading