Islam Motivasi Uncategorized

Sabar Itu Indah

Assalamualaikum Selasa, 13 Jun 2017, pukul 7.51 pagi. Saya masih berada di stesen komuter. Ada masalah teknikal katanya….menyebabkan tren dari Seremban ke Batu Caves lewat dari jadual asal. Dari gelap sampai terang menunggu, tren tak sampai-sampai jugak. Bila sampai, dah terlebih muatan pulak. Cer tengok gaya akak-akak yang menunggu tren komuter tu. Ada tren pun …

Continue Reading
Motivasi Uncategorized

Inspirasi Dari Si Tomboy

Assalamualaikum Semalam saya ada tugasan di luar. Sebab nak senang, saya dan rakan (Ikhti) naik ajelah uber. Apa yang saya ingin ceritakan adalah tentang pemandu uber masa perjalanan balik. Dari gayanya, nampak dia seorang Tomboy. Orangnya nampak ramah tamah, simple, ceria dan sangat positif. Saya : Dah lama bawak uber? Tomboy (pemandu uber) : Aaa….boleh …

Continue Reading
Motivasi Uncategorized

Selamat Tahun Baru

Setapak lagi kita melangkah Bermulanya tahun baru hijrah Semoga terus memperbaiki diri Mengharapkan redha-Mu Ilahi Tahun baru Azam pun baru Semoga urusan dipermudahkan Tercapai segala impian dan harapan Begitu pantas masa berlalu Setiap saat mengejar waktu Semoga kita tidak alpa Tidak tenggelam dalam nikmat dunia Hijrah mencari barakah Hijrah menuju jannah Semoga sentiasa berada di jalan-Nya Agar …

Continue Reading
Motivasi Uncategorized

If Better is Possible

“If better is possible, good is not enough” Kalau kita berpeluang untuk menjadi lebih baik, menjadi setakat baik sahaja mungkin tidak cukup. Atau, jika kita diberi peluang untuk memilih antara yang lebih baik atau yang baik, mestilah kita akan memilih yang lebih baik. Betul tak? Cerita pasal azam 2014, macam-macam pun terfikir. Walau apa pun, …

Continue Reading