Cerita Motivasi Uncategorized

Light

      ” Tonight, heavy hearts deserve to feel light” Dialah yang memberi rahmat kepadamu dan malaikat Nya (memohonkan ampun untukmu) supaya Dia mengeluarkan kamu dari kegelapan kepada cahaya (yang terang). Dan Dia Maha Penyayang kepada orang-orang beriman -Al Ahzab, 43 Sekian. Wassalam. Photo: Fidah Shah Location: Plus Highway Quotation : r.h.Sin

Continue Reading
Cerita Motivasi Uncategorized

Kenapa Pisang Emas Dibawa Berlayar?

Assalamualaikum… Semua mesti biasa dengan pantun ni kan… Persoalannya…kenapa buah pisang yang dibawa belayar? Kenapa bukan buah durian, buah rambutan, ciku, cempedak, mangga atau buah-buahan lain? Dan….dalam banyak-banyak pisang, kenapa pisang emas yang dipilih. Kenapa bukan pisang tanduk, pisang kaki, pisang berangan, pisang embun atau pisang montel?..kenapa mesti pisang emas?. Menurut cerita orang-orang lama, zaman …

Continue Reading
Islam Motivasi Uncategorized

Sabar Itu Indah

Assalamualaikum Selasa, 13 Jun 2017, pukul 7.51 pagi. Saya masih berada di stesen komuter. Ada masalah teknikal katanya….menyebabkan tren dari Seremban ke Batu Caves lewat dari jadual asal. Dari gelap sampai terang menunggu, tren tak sampai-sampai jugak. Bila sampai, dah terlebih muatan pulak. Cer tengok gaya akak-akak yang menunggu tren komuter tu. Ada tren pun …

Continue Reading
Motivasi Uncategorized

Inspirasi Dari Si Tomboy

Assalamualaikum Semalam saya ada tugasan di luar. Sebab nak senang, saya dan rakan (Ikhti) naik ajelah uber. Apa yang saya ingin ceritakan adalah tentang pemandu uber masa perjalanan balik. Dari gayanya, nampak dia seorang Tomboy. Orangnya nampak ramah tamah, simple, ceria dan sangat positif. Saya : Dah lama bawak uber? Tomboy (pemandu uber) : Aaa….boleh …

Continue Reading