Bread & Bun | Cerita | Sourdough

Sourdough

Assalamualaikum Akhirnya berkesempatan juga nak belajar buat roti ‘sourdough’. Kebetulan terjumpa iklan pasal kelas belajar membuat roti sourdough ini dan tempatnya tak jauh pula dari rumah. Jadi, Akak pun apa lagi. Terus register…😍 Apa yang dimaksudkan dengan roti sourdough? Roti sourdough merupakan alternatif kepada roti putih. Sourdough merupakan sejenis roti yang dibuat dengan kombinasi tepung […]

Continue Reading

Cerita | Family

24 April 2022

Assalamualaikum. Alhamdulillah…Allah masih memberikan nikmat umur Semoga terus diberikan kesihatan, dimurahkan rezeki, tercapai segala cita-cita & hajat dan semoga diberkati selalu. Thank you for the cake ❤ Sekian. Wassalam.

Continue Reading

About Barley | Cerita

Barley Bowl

Assalamualaikum Selalu kita tengok orang makan oat. Kali ni saya nak cuba barli pulak. Version kali ni bukan overnight barley, sebab barli ni saya dah rebus siap-siap. Kebetulan memang rebus agak banyak hari tu. Jadi boleh simpan dalam peti ais. Kalau nak buat air atau nak buat barley bowl macam ni, tinggal ambik aje. Caranya […]

Continue Reading

Cerita | Islam

Salam Ramadan 2022

Assalamualaikum. Selamat menyambut bulan Ramadan yang mulia. Semoga Allah memberikan kelapangan masa untuk kita beribadah, memudahkan segala urusan, mengampunkan segala dosa & kesalahan serta menerima segala amal ibadah kita. Saya minta maaf jika ada salah dan silap. Selamat menunaikan ibadah puasa. Sekian. Wassalam.

Continue Reading

Cerita | Donut | Pastry & Bun

Colors Outside The Lines

Assalamualaikum. Malam ni berkesempatan untuk men-donut. Deko pun simple2 aje. Janji boleh makan. Kali ni saya cuba buat topping coklat dengan deko warna-warni. Kira apa yang ada kat rumah aje la… Lama dah tak men-donut ni. Rasa best pulak. Yang paling penting, settle la sarapan anak sebelum ke sekolah esok. InsyaAllah. Sekian. Wassalam.

Continue Reading

Cerita | Islam

Maal Hijrah 1443

Assalamualaikum Selamat Tahun Baru Semoga Tahun ini lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya. Semoga dipanjangkan umur dan mendapat usia yang diberkati Di murahkan rezeki Diberikan ketetapan iman Diberikan kesihatan yang baik dan dilindungi dari segala wabak penyakit Dimudahkan segala urusan Semoga mendapat rahmat dan hidayah dari Allah serta pengakhiran yang baik Semoga diberikan kejayaan di dunia […]

Continue Reading