Cerita Family Travel

Hutan Lipur Lentang

Assalamualaikum. Balik dari kampung hari tu, sempat singgah di Hutan Lipur Lentang. Barulah segar mata bila melihat benda-benda hijau kan. Tambah lagi dapat mandi air terjun. Tak kan sama dengan swimming pool… 😁 Lebih kurang macam jambatan gantung. Suka pulak anak saya main kat sini. Kalau nak pergi berkelah atau nak cari tempat tenang sambil …

Continue Reading
Cerita Family Travel

Tanjung Resang Mersing Johor

Assalamualaikum Alhamdulillah. Hujung minggu lepas berkesempatan ke Mersing, Johor kerana urusan keluarga. Dah alang-alang ke Mersing, singgah kejap di Tanjung Resang. Antara tempat yang saya suka sangat pergi kalau ke Mersing adalah Tanjung Resang. Saya suka tengok pantainya yang cantik. Selain daripada pantai, view perjalanan dari Bandar Mersing ke Tanjung Resang juga cantik. I like… …

Continue Reading
Family

Masjid Besi

Assalamualaikum. Lately ni, mood berblogging dah ke laut. Tapi bila tengok ada kawan2 yang masih aktif, rasa bersemangat siket nak hapdet blog hari ni. Lebih kurang dua minggu lepas, sempat juga Mak sekeluarga ke Putrajaya. Nak gi jauh2 tak sempat. Maklum ler.. kekangan masa.. 😅 Kebetulan masa tu dah pukul 6 lebih, jadi Mr Hubby …

Continue Reading
Cerita Family Islam My Stories

Memanah

Assalamualaikum Hari Jumaat lepas saya berkesempatan menemankan anak membeli peralatan memanah. Bukan setakat teman, kenalah bayar sekali… huhu. Masuk kelab memanah di sekolah katanya… Teringin jugak nak ambik gambar kat kedai tu, tapi takut kena hambat dengan tokey kedai pulak. Maklum ler, beli alat memanah dua ketul aje, tapi anak beranak nak berposing sakan…haha.. Sesetengah …

Continue Reading