Beauty & Health Family

Ke Mana Nak Lari?

Assalamualaikum. Kalau orang Bangi, kat mana lagi nak lari-lari kalau bukan di Tasik Cempaka. Sebenarnya ada beberapa tempat lain, tapi Akak suka pergi sini. Kiranya, ini adalah antara aktiviti hujung minggu. Walaupun dah ada beberapa entri/post cerita pasal tasik ni, nak jugak tulis lagi.  Tak kan la nak upload gambar Akak buat senam-robik atau poco-poco …

Continue Reading
Beauty & Health Cerita Family

Bedak Cap Nyonya

Assalamualaikum. Pernah tak korang tengok bedak ni? Semalam…masa jalan-jalan di kedai sekitar rumah, terjumpa pulak dengan bedak ni. Ada lagi rupanya kat pasaran. Masa zaman kecik-kecik dulu, manalah reti nak beli bedak avon, maybelline, innisfree bagai. Jadi bedak ni lah yang ditepek kat muka…haha. Kalau tak tepek bedak ni, akak guna bedak telkum cuticura (“bedak …

Continue Reading
Beauty & Health Motivasi

Eat

Assalamualaikum Betul ke dengan makan kita dapat mengurangkan stress? Atau mungkin boleh cuba air soda gembira untuk lebih menjadi lebih gembira: Campuran sirap, susu dan soda ini memang sedap dan terbaik. Tapi tahap kemanisan dan kandungan kalorinya jangan ceritalah. Kalau minum air ni secara berlebih-lebihan, mungkin boleh jadi….’you’re fat but you’re not sad’… #jangankecam Jadi, …

Continue Reading
Beauty & Health Uncategorized

The Dentist

Assalamualaikum Sakit dah berhari-hari. Nak makan pun bersopan santun aje..huhu. Dan semalam, tak kiralah apa nak jadi, saya dengan jayanya telah bercuti dan berjumpa dengan doktor gigi. Dah ada rekod pergigian dengan doktor ni lebih 10 tahun dan antara doktor gigi yang boleh direkomen. Moga diberikan kesembuhan dan dimudahkan segala urusan….aamiin. Set bubur #hanyadijohor Sekian. …

Continue Reading
Beauty & Health Uncategorized

Tips Hilangkan Rasa Mengantuk Di Pejabat

Assalamualaikum Pernah rasa mengantuk tak kalau kat office? Terutamanya selepas waktu makan tengah hari. Kadang-kadang, time ni lah yang paling kritikal sekali. Kena pulak hari tu makan nasi bariyani kambing atau kari kepala ikan…eeerrmmm Kalau rasa mengantuk kat office, boleh cuba tips-tips ini. Manalah tau kalau berkesan. Tarik nafas. Orang kata kalau mengantuk mungkin badan …

Continue Reading