Beauty & Health

Mulakan Hari Dengan Senyuman Dan Sarapan

Assalamualaikum Orang kata, mulakan hari dengan senyuman. Tapi kalau Akak, tak boleh nak mulakan hari dengan senyuman aje. Kena ada sarapan jugak. Sebab kalau mulakan hari dengan senyuman, pukul 10 pagi Akak dah lapar. Kalau Akak lapar, Akak jadi stress. Jangan harap nak senyum masa tu…haha.  Jadi, kenalah mulakan hari senyuman dan sarapan.   Al …

Continue Reading
Beauty & Health Family

Tanda-Tanda Anda Sudah Tua

  Profile picture di media sosial tidak lagi menggunakan gambar sendiri, tetapi gambar yang menjadi pilihan adalah gambar anak atau gambar cucu. Minyak wangi yang selalu menjadi teman ketika jalan-jalan sudah digantikan dengan minyak angin atau minyak urut. Kalau pergi karaoke, lagu-lagu pilihan adalah lagu-lagu tahun 80an dan 90an. Kebanyakan lagu mungkin tidak pernah didengar …

Continue Reading
Beauty & Health

Buah Jambu Dua Sejoli

Assalamualaikum Semalam, bila balik dari onsite (baca: kerja kat luar), ada 2 biji jambu di atas meja opis. Rupanya ada kawan bagi. Thanks Ida.. Nampak segar dan ranum. Boleh dimakan macam buah epal. Sebenarnya ada banyak khasiat yang terkandung dalam buah tempatan ini. Jom kita baca siket apa khasiat yang ada pada buah jambu batu: …

Continue Reading
Beauty & Health

Gemuk Air

Assalamualaikum Sesungguhnya perempuan dan azam nak kurus jarang dapat dipisahkan. Azam nak kurus Kak Long Tijah, Mak Usu Nab dan Mummy Gojes untuk tahun 2017 dah tercapai ke?… Kalau belum mari kita sama-sama sambung lagi azam yang sama tahun depan..😅😅😅 Apa azam korang untuk tahun 2018? Sekian. Wassalam. Credit: ig lawakhangit

Continue Reading