Beauty & Health Homemade Scrub

Scrub Bidara

Assalamualaikum Apa yang istimewa tentang Scrub Bidara Whitebarley? Scrub Bidara Whitebarley dibuat dari daun bidara terpilih. Pohon bidara (sidr) adalah antara Pohon yang disebut dalam Al Quran Maka mereka berpaling ingkar, lalu kami hantaran kepada mereka banjir yang membinasakan, dan kami gantikan dua kumpulan kebun mereka (yang subur) itu dengan pohon-pohon yang pahit buahnya, dan …

Continue Reading
Beauty & Health Essential Oils Product Review

Lip balm – A kiss of moisture

Kenapa kita perlu menggunakan lip balm? Selain daripada kulit, penjagaan bibir juga penting. Pasti rasa tidak selesa jika bibir kita kering dan merekah. Untuk mengelakkan masalah bibir kering, rajin-rajinlah guna lip balm. Menggunakan lip balm juga mudah. Hanya perlu sapukan dibibir. Berlainan dengan jika ‘pakai’ lipstick yang selalunya dilalukan di depan cermin. Takut comot katanya. …

Continue Reading
Beauty & Health Essential Oils

Young Living Rose Essential Oil

Assalamualaikum. Rose essential oil (EO)….. Adalah antara EO idaman. Cuba anda bayangkan, 22 pound kelopak bunga Rose diperlukan hanya untuk mendapat kan 5ml essential oil ini. Baunya memang menusuk kalbu…❤️❤️❤️. Kira sekali ambik bau, boleh teringat-ingat. Aaarrrgghhhhh… 😍😊 Apa yang begitu istimewa tentang Rose EO ni? Ada yang menggunakanya sebagai minyak wangi. Nak campur dalam …

Continue Reading
Beauty & Health Essential Oils

DIY Chest Rub

Assalamualaikum Hari ni saya nak share macam mana nak buat chest rub menggunakan essential oil. Young Living Essential oil bukan setakat nak cium-cium ambik bau aje tau. Ada banyak lagi kegunaan dan manafaatnya. Antaranya kita boleh buat DIY chest rub. Bahan-bahan 7 drops Eucalyptus Essential Oil 7 drops Peppermint Essential Oil (nak bau yang lebih …

Continue Reading
Beauty & Health Homemade Scrub

Mandi

Kenapa perlu mandi? Mesti semua orang dah tahu, kita perlu mandi untuk membersihkan badan. Mandi penting untuk kesihatan dan menjaga penampilan supaya sentiasa bersih dan kemas. Tapi uolls tau tak sebenarnya ada bermacam-macam jenis mandi. Jom baca sini. Mandi Susu. Ada banyak spa-spa yang menawarkan mandi susu. Tujuan mandi susu adalah untuk memutihkan dan menghaluskan …

Continue Reading