Hobby

Bunga

Assalamualaikum Semenjak ada kedai bunga baru di Bangi, dah jadi aktiviti mingguan pulak nak pergi melawat kawasan…πŸ₯°πŸŒΌπŸŒΊ Macam jadi satu terapi minda pulak bila tengok bunga segar dan berwarna warni. Suka?…Ya. Suka sangat. Terang mata Mak dapat tengok bunga… Kenapa perempuan suka bunga? Bunga cantik dan berwarna warni Bunga simbol romantik (katanya) Ada bunga yang …

Continue Reading
Hobby

Cactus & Succulents

Assalamualaikum. Weekend minggu ni di warnai dengan bunga-bunga cactus. Masa jalan-jalan dengan Mr Hubby semalam, nampak ada kedai bunga baru buka di Bangi. Jadi Mak pun singgahlah. Banyak jugaklah hasilnya. Sebab dah banyak pokok beli, teringin pulak nak susun-susun. Gambar kat atas tu lah hasil kejadiannya. Cuma tak ada banyak pilihan warna. Harap-harap kalau pergi …

Continue Reading
Hobby

DIY Face Mask

Assalamualaikum. Baru-baru ni Akak ada buat face mask. Belajar dari Uncle Youtube aje. Nak kata pandai menjahit tu, tak ada lah jugak. Tapi setakat nak jahit sambung-sambung kain tu, boleh la siket2. Akak cuba ‘jahit tangan’ saja. Tak perlu guna mesin jahit. Saiznya pun kecik aje. Jadi, adik kakak yang tak ada mesin jahit tu …

Continue Reading
Hobby

Sunny Side Up

As salam… Pagi ni Kak Fiffy memperkasakan lagi skill goreng telur πŸ˜€ Ini lah hasilnya. Orang kampung Akak panggil Sunny rise up. Mungkin sebab rupa parasnya seakan-akan matahari. Elok jugalah kalau dimakan masa sarapan, sesuai dengan rupanya yang seperti morning sun. Tapi kalau nak buat lauk makan tengah hari atau nak jadikan makanan tambahan bersama …

Continue Reading
Hobby

Do It Yourself (DIY)

Do it yourself atau DIY dah menjadi satu trend sekarang. Kalau tak percaya tengok saja di youtube. Macam-macam benda boleh dibuat. Kedai menjual bahan-bahan untuk DIY pun ada banyak sekarang. Tak cukup kedai biasa, nak beli secara online pun ada. Kadang-kadang boleh rambang mata dibuatnya. Cerita panjang-panjang, apa sebenarnya kebaikan DIY ni? JIMAT BELANJA. Yang …

Continue Reading
Bags & Pouches Hobby Tote Bag

Jawa

Assalamualaikum Lately ni saya rasa macam dah kena sawan jawa pulak. Haha.. Sebelum cerita panjang, saya nak up gambar tote bag bermotifkan ala2 batik jawa. Saya padankan dengan kain lain supaya tak nampak penuh sangat…Kain bercorak ala2 batik pun cuma ada yang ni dalam koleksi, so jahit la apa yang ada dulu. Ni la hasil …

Continue Reading