Bags & Pouches Hobby Tote Bag

Jawa

Assalamualaikum Lately ni saya rasa macam dah kena sawan jawa pulak. Haha.. Sebelum cerita panjang, saya nak up gambar tote bag bermotifkan ala2 batik jawa. Saya padankan dengan kain lain supaya tak nampak penuh sangat…Kain bercorak ala2 batik pun cuma ada yang ni dalam koleksi, so jahit la apa yang ada dulu. Ni la hasil …

Continue Reading
Bags & Pouches Pouch Sewing Diary

Not In Paris

Assalamualaikum Ini adalah percubaan untuk membuat small zipper bag with short handle. Sesuai juga kalau nak bawak pergi jalan-jalan atau nak buat simpan telekung (kain sembahyang). Boleh juga dipadankan dengan pouch yang sama corak untuk simpan make up atau barang-barang yang lebih kecil. Saya gunakan zip warna merah pada pouch tu untuk efek yang lebih …

Continue Reading
Bags & Pouches Hobby Pouch

Wristlet For Her

Assalamualaikum. Ada apa dengan wristlet? Wristlet adalah sejenis beg (biasanya bersaiz kecil atau sederhana) yang mempunyai tali pemegang di tepinya. Tali tersebut boleh dimasukkan dipergelangan tangan sebagai cara untuk membawa atau memegang beg tersebut. Biasanya kalau pergi jalan dekat-dekat atau pergi ke sesuatu tempat yang tak perlu bawa banyak barang, bolehlah menggunakan wristlet kerana lebih …

Continue Reading
Bags & Pouches Sewing Diary Tote Bag

Tote Bag

Assalamualaikum Dalam dunia ni..ada banyak jenis beg yang disukai wanita. Antaranya adalah tote bag. Beg yang ringkas bentuknya serta ringan membolehkan ia dibawa ke mana saja. Nak bawa ke office, pergi shopping, pergi berkelah, kelas tution atau ke mana saja. Saya suka beg ni sebab senang nak sumbat apa saja. Kalau nak pergi shopping waktu …

Continue Reading