Tanjung Resang Mersing Johor




Assalamualaikum

Alhamdulillah. Hujung minggu lepas berkesempatan ke Mersing, Johor kerana urusan keluarga. Dah alang-alang ke Mersing, singgah kejap di Tanjung Resang.

Jalan yang dilalui dari Bandar Mersing ke Tanjung Resang

Antara tempat yang saya suka sangat pergi kalau ke Mersing adalah Tanjung Resang. Saya suka tengok pantainya yang cantik.

Stay patient and trust your journey

Selain daripada pantai, view perjalanan dari Bandar Mersing ke Tanjung Resang juga cantik. I like…

Kawasan pantai

Melihat langit yang biru. Awan yang memutih diiringi oleh bunyi alunan ombak membelai belai pantai. Siapa tak suka… 😍

Beach – Best escape anyone can have

Jarak antara Bandar Mersing ke Tanjung Resang lebih kurang 28km. Tak jauh sangat. Lagi pun Mersing jarang ada kesesakan lalu lintas. In shaa Allah. Boleh sampai cepat.

Mentari di ufuk timur

Antara perkara yang membahagiakan adalah bila dapat melihat matahari terbit. Tak gitu Kak Leha?

Demi waktu fajar (Al Fajr 89:1)

Bila tiba di pasiran pantai, ombak menuju pantai merindu – Lagu Kak Nita

Ombak dan pantai berpisah tiada. Tapi kaki tu???

“Take nothing but memories, leave nothing but footprints” – Chief Seattle

Jumpa pulak Cik Meow kat sini. Pandai pulak posing… 😻😻😻

Lepas posing, Cik Meow pun zzzzz

Tak tau lah ni kucing siapa. Tapi relax aje dia main kat tepi pantai. Siap tido lagi 🐱

OK. Tu aje hapdate untuk kali ni. Ada rezeki dan kesempatan, in shaa Allah boleh pergi lagi.

Sekian. Wassalam.

Tags:

14 thought on “Tanjung Resang Mersing Johor”

  1. Anonymous says:

    Akan Saya pergi suatu Hari nanti

    1. Fidah Shah says:

      Moga sampai ke bumi Mersing nanti…👍

  2. Dunia Zumal says:

    Dah lama tak pergi Mersing, rasanya last masa sekolah rendah

    1. Fidah Shah says:

      Boleh pergi lagi ni Zumal. Cuti2 Malaysia..

  3. nohas says:

    Subhanallah..cantiknya pemandangan…dah lama tak ke pantai..

    1. Fidah Shah says:

      Boleh lah bercuti pergi pantai lepas ni.

  4. khirkhalid says:

    Mersing mmg cantik.. pernah berangan klu dpt capai target bajet retirement plan, nak duduk mersing atau terengganu, lead a simple life, duduk senyap2 je berehat dgn alam hehee

    1. Fidah Shah says:

      Aameen. Moga tercapai impian.
      Mersing best tau. Aman, damai, tenteram.

  5. mrhanafi says:

    cantik la mersing…

    harap suatu hari nanti dapat jejakkan kaki ke sini..

    in shaa Allah

    1. Fidah Shah says:

      Semoga sampai ke tanah Mersing ni. In shaa Allah.

  6. padin says:

    masa belajar, selalu je buat camping di Mersing.. memang best,
    tapi tak ingat nama tempat yg spesifik

    1. Fidah Shah says:

      Tapi Mersing cantik lah. Mungkin juga sbb tak sesak macam pantai2 lain.

  7. Pingback: mymvrc.org

Leave a Reply

Related Post