Cerita Family Travel

Hutan Lipur Lentang

Assalamualaikum. Balik dari kampung hari tu, sempat singgah di Hutan Lipur Lentang. Barulah segar mata bila melihat benda-benda hijau kan. Tambah lagi dapat mandi air terjun. Tak kan sama dengan swimming pool… 😁 Lebih kurang macam jambatan gantung. Suka pulak anak saya main kat sini. Kalau nak pergi berkelah atau nak cari tempat tenang sambil …

Continue Reading
Beauty & Health Essential Oils

Rosemary

Apa ada dengan rosemary? Jika anda rasa Rosemary hanya gunakan sebagai bahan masakan, anda silap kerana ada banyak lagi manafaat yang boleh didapati dari herba ini. Herba yang berasal dari Mediterranean ini mengandungi banyak khasiat dan baik untuk kesihatan. Antara manafaat Rosemary adalah: Meningkatkan memori. Walaupun masih dalam kajian, ada yang mengatakan dengan menghidu bau …

Continue Reading
Cerita Family Travel

Tanjung Resang Mersing Johor

Assalamualaikum Alhamdulillah. Hujung minggu lepas berkesempatan ke Mersing, Johor kerana urusan keluarga. Dah alang-alang ke Mersing, singgah kejap di Tanjung Resang. Antara tempat yang saya suka sangat pergi kalau ke Mersing adalah Tanjung Resang. Saya suka tengok pantainya yang cantik. Selain daripada pantai, view perjalanan dari Bandar Mersing ke Tanjung Resang juga cantik. I like… …

Continue Reading