Masjid Besi




Assalamualaikum.

Lately ni, mood berblogging dah ke laut. Tapi bila tengok ada kawan2 yang masih aktif, rasa bersemangat siket nak hapdet blog hari ni.

Lebih kurang dua minggu lepas, sempat juga Mak sekeluarga ke Putrajaya. Nak gi jauh2 tak sempat. Maklum ler.. kekangan masa.. 😅

Kebetulan masa tu dah pukul 6 lebih, jadi Mr Hubby ajak bersolat di Masjid ini dan tunggu sampai waktu Maghrib. Alhamdulillah. Dapat kami solat Maghrib berjemaah di situ.

First time pergi sini masa bulan Ramadhan lepas…(padahal dah bertahun masjid ni wujud dan tak ada lah jauh sangat dari rumah). Masa tu nak cari port cantik untuk ambik gambar anniversary yang ke 18 (huhu.. sabo aje..). Alhamdulillah. Gambar ok 😍


Reka bentuk Masjid ni memang cantik. Lain dari yang lain. Pemandangan kat situ pun menarik. Especially masa sunset.

Mak suka…😊

Sekian. Wassalam.

8 thought on “Masjid Besi”

  1. nohas says:

    pernah sekali berprogram di masjid ni..belum sempat explorasi..

    1. Fidah Shah says:

      Cantik kan tempat ni.
      Thanks Sis Nohas..

  2. Padin says:

    Tak berkesempatan lagi ke masjid ni..
    Biasanya selesai urusan kerja, pemandu terus balik dan singgah solat di RnR saje

    1. Fidah Shah says:

      Ada kesempatan nanti boleh singgah. Selain dari untuk solat, pemandangannya juga cantik.
      Thanks Padin.

  3. khirkhalid says:

    Selalu juga solat kat sini klu ada urusan di Putrajaya. Pernah juga lepas solat bertenang jap, bersandar di bhgn luar ruang solat smpi terlena kena hembusan angin ptg kat masjid ni.. subhanallah.

    1. Fidah Shah says:

      Wah.. Terlena bersama angin sepoi2 bahasa…hihi..best tu..
      Thanks Khir..

  4. Anonymous says:

    pernah juga solat beberapa kali kat sini. last time masa ada event milo run.. pastu hujan lebat. berlari lah dalam hujan..

    1. Fidah Shah says:

      Cantik kan. Saya suka tempat ni.

Leave a Reply

Related Post