Young Living Rose Essential Oil




Assalamualaikum.

Rose essential oil (EO)….. Adalah antara EO idaman. Cuba anda bayangkan, 22 pound kelopak bunga Rose diperlukan hanya untuk mendapat kan 5ml essential oil ini.

Baunya memang menusuk kalbu…❤️❤️❤️. Kira sekali ambik bau, boleh teringat-ingat. Aaarrrgghhhhh… 😍😊

Apa yang begitu istimewa tentang Rose EO ni?

Ada yang menggunakanya sebagai minyak wangi. Nak campur dalam minyak urutan pun ok.. Memang terlajak best la bau dia.

Kalau diffuse, walau guna setitik saja, satu bilik semerbak baunya.

Kalau nak tau, Rose juga adalah antara bahan penting untuk produk kecantikan. Ada yang mencampurkan dengan air (ikut sukatan tertentu) ke dalam spray bottle (saiz sedang2 saja) untuk dijadikan spray muka…..In shaa Allah, kulit terasa segar. Kulit muka juga terasa lebih lembut jika digunakan secara kerap (berdasarkan testimoni sebenar)

Boleh juga dicampurkan ke dalam krim malam atau krim siang untuk efek yang lebih ummmphh.

Campurkan Rose EO dengan essential oils yang lain serta bahan-bahan tertentu juga boleh buat DIY toner dan make up remover… Best kan.

Rose EO juga adalah antara EO yang mempunyai frequency tertinggi. Ianya sangat baik untuk memberi kesan-kesan positif pada mood dan kesihatan. In shaa Allah.

Kredit: sumber

Sebenarnya ada banyak lagi khasiat dari Rose EO ini. Kalau nak tau, boleh cuba sendiri. Jom….

Sekian. Wassalam.

7 thought on “Young Living Rose Essential Oil”

  1. mrhanafi says:

    bau bunga ros pun cukup hebat ..

    untung lah sesiapa yang ada menggunakkannya

    1. Fidah Shah says:

      Mari le beli sebotol

  2. anies says:

    wangi smpi sini hehhe

  3. OKje says:

    Tak dapat bunganya , dapat minyaknya pun jadiklah kan FS

    1. Fidah Shah says:

      Betul tu Mak.. Wangi tau. Semerbak baunya

  4. Pingback: buy cialis 20mg

Leave a Reply

Related Post