Cerita Uncategorized

Apa Ada Dengan Senja

“Kenapa Mak Cik suka ambik gambar senja?” “Sebab cantik. Panorama senja ibarat lukisan indah di atas kanvas alam. Ada pesonanya yang tersendiri. Cuba tengok matahari yang hampir terbenam. Kian malap, tapi masih ada sinar dihujung cahayanya”. “Sebab tu ke senja istimewa di hati Mak Cik?” “Senja mengingatkan Mak Cik tentang betapa besarnya ciptaan Allah. Alam …

Continue Reading
Cerita

Why No Photo?

Assalamualaikum. Baru-baru ni ada masalah dengan blog. Bila buat entri, tak boleh nak upload gambar. Mana boleh entri tak ada gambar??..hehe. Betul tak? Beberapa hari jugak la masalah ni ada. Nak buat entri baru memang tak dapat ler. Jadi, bermacam-macam cara dicuba. Segala tutorial di youtube mengenai masalah tak boleh upload gambar atau gambar hilang …

Continue Reading
Sewing Diary

Terapi Benang Dan Jarum

Assalamualaikum… Dah lama tak upload gambar berkaitan dengan aktiviti jahit menjahit. Tapi Akak nak bagi tau, menjahit kadang kala boleh membuat kita sangat fokus. Boleh jadi terapi minda. Boleh lupa kejap masalah dunia :). Ada ketika, tak sedar masa berjam-jam sudah berlalu. Part paling best, kalau hasil kejadiannya kemas dan memuaskan. Bangga. Kembang kempis hidung …

Continue Reading
Cerita

Anies & You

Assalamualaikum… Kunjungan Abam Posmen hari ini membawa bingkisan untuk Akak…😊 Pastinya kiriman daripada Blogger Anies. Terima Kasih Anies..Moga dimurahkan rezeki selalu. Semoga persahabatan dan silaturrahim juga berkekalan. Aamiin. p/s: sorry, lately ni slow siket aktiviti BW…😌 Kawan2, jom ramai-ramai kita melawat ke blog Anies. Macam-macam cerita ada. Sila layari Blog Anies & You (http://aniesandyou.blogspot.com) Sekian. …

Continue Reading
Cerita

Stesen Komuter

Assalamualaikum. Ada orang tanya, kenapa you suka ambik gambar kat komuter station? Tak ada sebab specific sebenarnya. Cuma nak mengisi masa sambil-sambil tunggu komuter. Terutamanya bila komuter tak tiba pada waktu yang dijanjikan.#aduhai. Gambar tak adalah secanggih mana, tapi bolehlah buat2 hilang boring.   Sekian. Wassalam. #whitebarleyphoto #stesenkomuter #caramengisimasasenggang

Continue Reading