Bags & Pouches

Mengapa Perlu Bawa Tote Bag Ketika Shopping?

Assalamualaikum

Tote bag adalah sejenis beg ….

Ada beberapa sebab kenapa kita perlu bawa tote bag ketika membeli belah atau bershopping.

  • Tote bag adalah lebih cantik dari beg plastik biasa. Dengan tote bag yang ada pelbagai warna dan design, pastinya juga boleh menambahkan lagi kehebatan penampilan anda.
  • Guna tote bag untuk mengisi barang lebih jimat. Kalau beli barang tak bawa tote bag, terpaksalah isi dalam beg plastik. Kena bayar tu…tak kiralah walau hanya 20 sen. Duit jugak kan.
  • Tote bag lebih tahan lasak. Kalau guna beg plastik biasa silap-silap boleh bocor atau terkoyak kalau barang yang dibawa terlalu banyak. Tahap keayuan atau ke-macho-an anda pastinya tercabar sekiranya sekiranya satu persatu barang-barang yang anda bawa terjatuh dari plastik bocor, di tempat awam pulak tu..😯

Kesimpulannya, lebih baik gunakan tote bag daripada plastik biasa. Jadi, tunggu apa lagi, belilah tote bag.

p/s: adik kakak dah ada tote bag?

Sekian. Wassalam.

 

7 thoughts on “Mengapa Perlu Bawa Tote Bag Ketika Shopping?”

  1. Nampak style ye FS kalau guna Tote bag… Tp kalau nak beli barang dapur, mcm ikan ayam rasanya kena guna plastik jugaklah FS tak berapa sesuai guna tote bag ni

  2. sy ikut ‘mood’ kalu nk bw, sy simpan siap2 dlm kereta. tp x selalu sbb brg yg sy bli selalunya yg bsr2. yg kecik2 bli kt kedai runcit je😆

Leave a Reply