Cerita Essential Oils

Aku, Dia Dan Mee Bandung (part 2)

Assalamualaikum..

Ini adalah mee bandung. Makanan kebangaan orang Johor (macam Akak..😊).

Gambar ini bukanlah untuk promosi mee bandung masakan Akak (sebab makan kat kedai…hehe).

Gambar ini hanya untuk menceritakan apakah yang terjadi kepada orang yang makan mee bandung yang ada lapan ekor udang tersusun cantik di permukaannya. Tu pun dia tak sanggup nak makan sampai 8 ekor sebab ada masalah hidung sensitif.

Menurut cerita, selepas makan beberapa ekor udang itu, hidung si pemakan mulalah membuat hal. Maka lepas sampai di rumah, langkah-langkah yang telah diambil adalah:

  • Minum 30ml ningxia red
  • Directly inhale young living Peppermint essential oil
  • Inhale dan sapu kat hidung young living RC essential oil.
  • Sapu juga Lavender essential oil kat hidung.
  • Sapu young living Thieves essential oil kat kaki.
  • Diffuse Thieves and Peppermint essential oil.
  • Tidur…zzzzz

Alhamdulillah. Keesokkan harinya dia telah ok seperti biasa.

Sekian. Wassalam.

Baca juga

Aku, Dia dan Mee Bandung.

 

13 thoughts on “Aku, Dia Dan Mee Bandung (part 2)”

  1. Sambil makan sambil promote minyak nampak hihi….
    Ha a betul sangat itu mmg menu kebanggan org Johor mcm hakak jugak hihi….
    Tp kan FS …. kita lagi suka mee bandung buh daging dpd buh udang….

    Sedapnya lama tak makan mee bandung.

Leave a Reply