Assalamualaikum.

Hari ni Akak nak cerita pasal Scrub Neem.

Tahukah anda bahawa daun neem atau daun semambu mengandungi anti bakteria, anti parasit dan anti kulat. Maka tidak hairanlah jika daun neem atau semambu ini digunakan untuk melegakan penyakit kulit.

Kalau dekat kampung dulu, orang menggunakan daun neem atau semambu untuk melegakan demam campak. Tapi kenalah cari daunnya dan ‘diproses’ terlebih dahulu sebelum disapu pada kulit.

Tapi sekarang dah ada scrub neem. Lebih memudahkan.

Selain dari daun neem, scrub ini juga mengandungi minyak argan. Sebagaimana yang biasa kita dengar atau baca, minyak argan ada keistimewaannya yang tersendiri. Sebab itu minyak argan dijadikan bahan untuk merawat dan melembabkan kulit.

Saya sekeluarga telah pun menggunakan scrub neem ini. Alhamdulillah. Memang best. Tak semestinya bila dah ada penyakit kulit baru nak guna. Nak buat sebagai scrub mandian harian juga boleh.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang produk ( scrub neem ini sila hubungi 0193153550 (En Mohamed).

Sila baca tentang khasiat daun semambu atau neem di sini.

Sekian. Wassalam.

#scrubneem #daunsemambu #whitebarleyphoto

Related Posts

3 thoughts on “Scrub Neem

  1. I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?

Leave a Reply