Essential Oils

Young Living Essential Oil

Assalamualaikum,

Nama ni dah lama dengar, cuma sekarang baru nak betul-betul guna.

Siapa tak suka pada bau-bauan yang wangi. Ye tak?

Boosters for my daily use and down days
Young living essential oils ni ada 2 jenis : Single and Blends:
  • SINGLE adalah essential oil (EO) yang di ambil minyaknya dari tumbuhan itu sendiri, contohnya seperti pappermint, lavender, orange, lime dan sebagainya.
  • BLENDS adalah EO yang terdiri daripada beberapa single EO, digabungkan bersama dan formulasi tertentu untuk tujuan tertentu.
Every day brings a choice to practice stress or to practice peace
Semua EO Young Living tidak mengandungi sebarang unsur alkohol sintetik, pelarut atau apa saja bahan sintetik di dalamnya.
Ia semata-mata minyak yang disuling (steam distillation) atau perah sejuk (cold press) dari tumbuhan. Jadi isu halal sama ada boleh di bawa solat atau tidak, tidak timbul. In shaa Allah selamat digunakan.
There are so many beautiful reasons to be happy
Ada 5 cara menggunakan YLEO ini, iaitu menggunakan diffuser, inhale (hidu), sapu ingest (masuk ke dalam air atau kapsul) dan oral (titik di bawah lidah).
Baru dapat set ni semalam dari kawan saya.
Towards healthy, positive and young living. In shaa Allah.
Itu saja tentang YLEO untuk kali ini. Lain kali cerita lagi.
Semalam dapat, memang excited nak ambik gambar. Gambar-gambar kat atas tu la hasil kerja semalam.
Moga kita semua diberikan kesihatan, dimudahkan segala urusan dan hidup lebih ceria. In shaa Allah.
Sekian. Wassalam.

#essentialoils
#younglivingessentialoils

Salah satu bentuk rezeki Allah kepada kita adalah; Dia kelilingi kita dengan orang-orang baik dan perkara-perkara yang baik. Alhamdulillah

 

9 thoughts on “Young Living Essential Oil”

Leave a Reply