Islam

Rumah di Syurga

Apabila anak seorang hamba meningal dunia, maka Allah bertanya kepada Malaikat “Apakah kalian mencabut nyawa anak hamba Ku?” Mereka menjawab “Ya” Allah bertanya lagi “Apakah kalian mencabut nyawa buah hatinya?” Mereka menjawab “Ya” Allah bertanya lagi “Apa yang diucapkan oleh hamba Ku?” Malaikat menjawab “Dia memuji Mu dan mengucapkan inna lillah wa inna ilaihi raajiun” …

Continue Reading
Hobby

My Sewing Diary

Assalamualaikum Rasa dah lama tak update aktiviti menjahit. Rindu pulak pada peralatan-peralatan ni. Lately memamg sibuk siket, jadi production slow, cuma dapat jahit beberapa bijik beg saja. Sebenarnya menjahit ni boleh membuat kita lebih fokus. Sambil-sambil tu boleh lah menyerlahkan kreativiti masing-masing…cewah. Antara kebaikan menjahit ( tak kiralah jahit baju ke, jahit beg, sarung bantal, …

Continue Reading
Travel

Merbah Eco Resort, Benut, Pontian

Assalamualaikum Minggu ni saya dan keluarga berpeluang ke Merbah Eco Resort. Resort ini terletak di Benut, Pontian, Johor. Gambar di atas adalah gambar pintu masuk ke resort. Di sini kami berpeluang menikmati suasa kampung yang aman damai. Tempatnya cantik, udara pun nyaman. Gambar atas adalah pemandangan swimming pool di waktu malam. Antara kemudahan yang disediakan …

Continue Reading