Islam

Rumah di Syurga

Apabila anak seorang hamba meningal dunia, maka Allah bertanya kepada Malaikat “Apakah kalian mencabut nyawa anak hamba Ku?” Mereka menjawab “Ya” Allah bertanya lagi “Apakah kalian mencabut nyawa buah hatinya?” Mereka menjawab “Ya” Allah bertanya lagi “Apa yang diucapkan oleh hamba Ku?” Malaikat menjawab “Dia memuji Mu dan mengucapkan inna lillah wa inna ilaihi raajiun” …

Continue Reading
Sewing Diary

My Sewing Diary

Assalamualaikum Rasa dah lama tak update aktiviti menjahit. Rindu pulak pada peralatan-peralatan ni. Lately memamg sibuk siket, jadi production slow, cuma dapat jahit beberapa bijik beg saja. Sebenarnya menjahit ni boleh membuat kita lebih fokus. Sambil-sambil tu boleh lah menyerlahkan kreativiti masing-masing…cewah. Antara kebaikan menjahit ( tak kiralah jahit baju ke, jahit beg, sarung bantal, …

Continue Reading
Product Review

Body Butter Beri Biru

Assalamualaikum. Lama dah tak hapdet blog. Rindew la pulak 🙂 Tengah hari tadi, Akak terjebak jugak dengan sale kat kedai bodyshop ni. Test punya test…berkenan pulak kat body butter beri biru (baca: blueberry). Bukan setakat wangi, malah sekarang Akak boleh manja-manjakan diri dengan body butter. Jangan jeles kalau lepas ni kulit Akak terlajak lembut…haha Sebenarnya…body …

Continue Reading
Product Review

Kalau Keledek Katakan Keledek, Jangan Menyamar Jadi Jagung

“Ini satu inovasi atau transformasi?”  – Puan Halimah (pakar motivasi) “Taktik penyamaran luar biasa” – Mat Zaidi bukan nama sebenar (bekas mata-mata gelap) “Keledek dan jagung, kedua duanya adalah makanan yang mempunyai nutrisi tinggi’ – Dr Gie (pakar pemakanan) “Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi. Mungkin saja rasa itu telah pergi” – Peterpan (artis) …

Continue Reading
Family Uncategorized

Supermom

Assalamualaikum Semalam Akak dapat green light dari Cik Abang nak pergi ke kedai/butik Ariani. Sebenarnya dah bertahun tak menjejakkan kaki ke kedai ni. Pergi kali ni pun sebab nak cuci mata (ada sale sebenarnya) dan nak rasmikan kedai Ariani baru kat Bangunan Ostia Bangi 🙂 Memang best pergi shopping barang orang perempuan ni sorang-sorang walaupun …

Continue Reading