Cerita

Tudung Aidijuma #GoldLabel Giveaway by Anies

Assalamualaikum
Hari ni saya nak join GA yang dianjurkan oleh Blogger Anies.

Syaratnya mudah

  • Follow blog Anies
  • Buat satu entry bertajuk ‘Tudung Aidijuma #GoldLabel Giveaway by Anies
  • Tulis sebuah cerita yang ada kaitan dengan limited edition atau special edition atau edisi terhad atau edisi istimewa.
  • GA ini berlangsung dari 29 Disember hingga 31 Januari 2018
  • Ada hadiah menarik menanti
Tudung Aidijuma dan Saya.
Aidijuma ni boleh juga nak kata limited edition sebab kalau dah keluar sesuatu corak atau design, jarang corak tu nak keluar lagi. Kalau dah habis stok, selalunya memang tak ada lagi lah jawabnya. Sebab tu koleksi yang ‘old season’ masih ada harga.
Pernah dulu Aidijuma membuat sale (baca: jualan yang ada banyak diskaun). Sanggup pagi-pagi Akak pergi ke booth Aidijuma di Maju Junction (rasanya sekarang dah tak ada di situ). Punyalah ramai orang. Setelah bersesak-sesak, koleksi yang Akak suka ada yang sudah habis. Alangkah keciwanya hati. Tak apalah. Tak ada rezeki kot. Jadi, Akak teruskan saja proses nak bayar.
Cabaran ke dua adalah nak beratur bersama deretan manusia untuk membuat pembayaran. Masa beratur, nampak pulak satu Brader tu pegang tudung Aidijuma yang Akak suka (yang dah habis tadi tu lah). Dia ada bukan sehelai tapi ada banyak helai okey! Akak pun dengan muka tak malu bertanya kepada Brader tu ” Encik, tudung yang warna pink corak butang tu, boleh bagi saya satu?”. Akak membuat satu percubaan berani.
Brader tu pun terkejut agaknya. “Ambik la satu ni kalau awak nak”. Ini Rezeki namanya.  Alhamdulillah. Maka berjayalah Akak membeli tudung tu…

Koleksi tudung Aidijuma. Tudung yang dimaksudkan ada di baris bawah, kiri sekali.

Sekian. Wassalam.

7 thoughts on “Tudung Aidijuma #GoldLabel Giveaway by Anies”

Leave a Reply