Under The Sea




Assalamualaikum
Hari tu sempat juga Akak dan keluarga pergi snorkeling. Siapa yang nak menyelam boleh juga.

Memang aktiviti yang menarik untuk keluarga. Walaupun pada mulanya Akak nak duduk-duduk kat gigi air aje (sambil sun bathing…aawww) tapi rugi pulak kalau tak ikut sama.

Subhanallah. Memang cantik.

The cure for anything is salt water…sweat, tears or the sea – Isak Dinesen

Melihat keidahan yang ada di dalam laut memang begitu mengasyikkan. Betullah orang kata, setelah kita penat tengok masalah yang ada di darat, kita harus rehatkan minda dengan melihat apa yang ada kat dalam laut pulak.

Ni video yang anak saya rakamkan.

Nak harap Mak dia buat video memang tak ada lah. Masuk dalam air pun tak boleh lama-lama. Takut air masuk telinga katanya..

Akak sebenarnya lebih suka duduk tepi pantai main pasir…hehe

B.E.A.C.H …..best escape anyone can have

Pulau dan pantai

Memang best dapat sekali sekali pergi bercuti bersama keluarga dan merehatkan minda. Udara segar, pemandangan pun cantik.

Dan yang pasti, bot kat tengah laut tu, bukan Akak yang punya…haha

Sekian. Wassalam

#whitebarley
#photobyadham
#photobyfidah

16 thought on “Under The Sea”

  1. paridah says:

    SUBHANALLAH INDAH SUNGGUH HIDUPAN DASAR LAUT MENGUJAKAN…

    1. admin says:

      Cantik Kak..suka sangat tengok.

  2. SalbiahM says:

    Bestnya kak…pantai mana ni? Lama x snorkelling.rindu

    1. admin says:

      Jom snorkeling. Tak puas hari tu.
      Pulau Payar..Pantai kat Malaysia pun banyak juga yang cantik2..

  3. dear anies says:

    bila da msk dasar laut mmg terasa seperti di dunia lain

    1. admin says:

      Betul. Best sangat. Rasa macam duyung lak…haha

  4. saya tak boleh lama kat pantai yang ada cuaca panas..

    mudah cair sebab macam putera lilin..

    1. admin says:

      Pergi lah berkelah kat negara sejuk..
      Jangan sampai beku pulak 🙂

  5. nohas says:

    tak pernah snorkelling..akk pun jenis takut air..

    1. admin says:

      Saya pun takut jugak…Tak biasa sangat main2 air ni.

  6. Khir Khalid says:

    Mmg seronok klu dpt menyelam mcm tu kat laut..tak taulah, mampu lagi tak stamina ni nam menyelam lama2 lagi haha 🙂

    1. admin says:

      Sempat lagi nak test skill sambil bawak family gi bercuti.

  7. I am LZ says:

    Subahanallah cantik sangat pemandangan pantai dan hidupan laut..
    LZ tumpang tengok gambar pun rasa sangat bersyukur apatah lagi WB dapat menyaksikan sendiri.. Sangat teruja okay..

    1. admin says:

      Cantik LZ…sekali sekala dapt peluang macam ni rasa best sangat.

  8. Subhanallah.
    Memang cantik ciptaan illahi

    1. admin says:

      Yup..cantik sangat.
      I like..

Leave a Reply

Related Post