Cerita Family

Sambal Udang Petai

Assalamualaikum

Alangkah bagusnya kalau tiap-tiap hari dapat makan tengah hari dengan keluarga….
Best kan?

Asalkan dapat makan bersama-sama, dapat makan nasi panas dengan lauk faveret Akak, sambal udang petai ni pun, jadik le…haha

Dapat pergi pasar pagi-pagi cari lauk segar, lepas tu dapat masak dan makan bersama family memang menjadi impian kebanyakan kaum wanita atau kaum ibu. Tapi apakan daya, nak buat tiap-tiap hari memang tidak berkesempatan.
Alhamdulillah dapat jugak la buat time weekend.

Dan esok…sudah kembali berkerja.
Back to reality…back to normal…arrgghhhhh
Maka Akak pun akan terus gigih pangkah kalendar menghitung hari nak bercuti… 🙂

Sekian.
Entri kali ini bukan untuk share resipi sambal udang petai. Kalau korang nak cari resipinya, sila google sendiri 😀

Kbai
Wassalam.

15 thoughts on “Sambal Udang Petai”

  1. nikmat bersama keluarga memang best tetapi perjuangan hidup untuk bekerja pun best juga..

    tak pe puan WB ..

    sabar itu nikmat juga yang akan diganjari dengan cuti nanti

Leave a Reply