Cerita

Kurnia

Assalamualaikum

Bila bersembang-sembang dengan bff Akak pasal cerita zaman remaja dulu, teringat pulak kat lagu Kumpulan Slam ni…
haha nampak tak ke’otai’an nyer di situ
Korang layan tak lagu-lagu tahun 90an ni?

Kumpulan Slam ni memang glamer betul zaman-zaman tu. Ni kira lagu yang Akak suka la.
Dengan kombinasi lagu yang best, lirik yang berunsurkan ketuhanan dan suara Zamani yang merdu mendayu-dayu (Mr Hubby mesti menyampah giler kalau Akak memuji suara Zamani..haha)….memang menarik untuk dilayan. Jom….

Terlukis hakikat insani
Dari tinta lautan jiwa
Satu penzahiran rasa jelas di mata
Satu lakonan di pentas dunia


Lukisan yang tidak berbingkai
Dan bahasa yang tak ternilai
Kita renangi bersama lautan nikmat
Sampai ke pulau segala keramat


Pabila kita pulang
Dendangkan lagu kasih sayang
Hilangkan keraguan terangkan kegelapan
Apa yang ada di langit dan bumi
Adalah satu curahan cinta kita tak terperi


Aku hanya menumpang kasih melihat keindahan
Menjamah kebahagiaan
Dan berterima kasih atas kurnia
Yang tak terhingga




Sekian. Wassalam.
Selamat bercuti pada siapa-siapa yang sedang bercuti.
Dan bila dah bercuti…bolehlah nak sambung balik apa-apa kerja sampingan yang rasa tergendala 🙂

Untuk kawan-kawan dan pengunjung-pengunjung blog saya, sama ada yang memberi komen atau silent reader, terima kasih saya ucapan…I really appreciate it. 

18 thoughts on “Kurnia”

Leave a Reply