Motivasi

Di Penghujung 2017

Assalamualikum Hari ini hari terakhir tahun 2017. In shaa Allah tak lama lagi tahun baru akan menjelma. Tidak dinafikan, ada banyak peristiwa yang berlaku di tahun 2017. Sama ada hal yang menggembirakan, membimbangkan, menyedihkan atau apa saja, kita telah pun melaluinya. Credit: source Tapi saya pasti, setiap yang berlaku, pasti ada hikmah dan pengajaran. Boleh …

Continue Reading
Beauty & Health

Gemuk Air

Assalamualaikum Sesungguhnya perempuan dan azam nak kurus jarang dapat dipisahkan. Azam nak kurus Kak Long Tijah, Mak Usu Nab dan Mummy Gojes untuk tahun 2017 dah tercapai ke?… Kalau belum mari kita sama-sama sambung lagi azam yang sama tahun depan..😅😅😅 Apa azam korang untuk tahun 2018? Sekian. Wassalam. Credit: ig lawakhangit

Continue Reading
Cerita Family

Selepas Setahun Berlalu

Assalamualaikum Bila tiba hujung tahun ni, maka genaplah setahun tangan anak saya di operate. Rasa sekejap sangat masa berlalu. Masih ingat lagi pengalaman 10 hari di hospital. Awal Januari lalu, anak saya memulakan sesi persekolahan (Darjah 1) dengan tangan berbalut dan harus ke sesi fisioterapi. Anak saya juga harus belajar menulis dengan tangan kiri. Tapi …

Continue Reading
Sewing Diary

Kain Denim

Assalamualaikum Semenjak Cik Abang betulkan mesin jahit yang dah lama terbiar sepi, Akak punya sawan menjahit dah datang balik. Kebetulan terjumpa meterial kain denim masa jalan-jalan kat The Mines minggu lepas, apa lagi… Ada kain yang di beli meter. Tapi harga kain denim ni boleh tahan jugak. RM75 semeter dan sebab tu jugak beli semeter …

Continue Reading
Islam Motivasi

Cerita Untuk Kita

Assalamualaikum Suatu hari 2 orang Yahudi sedang berdiskusi A : Saya ingin menulis buku tentang rahsia Yahudi menguasai dunia B : Saya tidak setuju. Jangan kau tuliskan rahsia keberhasilan kita menjadi sebuah buku. Kalau umat Islam membacanya, mereka boleh mengancam posisi kita. A : Jangan khuatir. Tidak mengapa jika menulis buku tentang rahsia kejayaan Yahudi. …

Continue Reading