Beauty & Health Product Review

Cantik Dengan Frankincense

Assalamualaikum

Hari ni saya nak cerita tentang minyak Frankincense, Young Living Essential Oil.
Al kisahnya minggu lepas Akak demam selsema.
Selalunya kalau selsema, kulit sekitar hidung akan mengelupas. Macamlah lap hidung dengan kertas pasir…huhu. 
Hari tu, saja cuba sapu minyak ni kat muka sebab dengar orang kata minyak ni baik untuk kulit. Alhamdulillah, keesokkan harinya kulit dah ok. Tak mengelupas. Cepat sungguh kesannya.
Semenjak dari hari itu, Akak terus jatuh cinta dengan minyak ni 🙂

Credit source

Bila di google-google, minyak Frankincense ni ada banyak khasiatnya.
Minyak ini juga dicampur dengan essential oil lain untuk tujuan kecantikan.

Credit source
Credit source
Boleh dicampurkan beberapa titik essential oils ini untuk memulihkan kulit kusam dan tanda-tanda penuaan 🙂
Credit source

Dengan 2 titik lemon, 2 titik lavender, 2 titik frankincense dan minyak kelapa dara, kita boleh sapu di mata untuk mengurangkan garis-garis halus atau kedutan. In shaa Allah.

Jadi apa lagi. Jom kita berkenal-kenalan dengan lebih rapat dengan minyak-minyak ni.
Pastinya ada banyak lagi tips kecantikan yang bermanafaat untuk kita semua.

Perempuan mana tak mahu cantik. Ya tak?

Sekian. Wassalam.

17 thoughts on “Cantik Dengan Frankincense”

Leave a Reply