Product Review

Siapalah Mesin Basuh Tanpa Sabun

Assalamualaikum
Ni cerita pasal basuh baju.
Biasalah, hujung minggu adalah masa untuk kaum ibu melakukan aktiviti men-dobi.

Hari ni Mak nak buat satu review tentang sabun Biosinar.

Setakat ni, bila guna memang ok. Harga pun berpatutan.
Antara kelebihan sabun biosinar:

  • Pakaian tidak berbau hapak kalau terlebih sudah rendam
  • Kotoran tertanggal dengan mudah. Sesuai untuk semua jenis pakaian.
  • Nama pun multi purpose. Kasut sekolah anak-anak pun boleh dibasuh / direndam guna sabun ni. (Kalau ikut iklan dia, sabun ni boleh juga digunakan untuk  mencuci tandas dan bilik mandi – ni saya tak pernah cuba lagi)
  • Boleh berjimat cermat kerana selain daripada pencuci, sabun ini dirumus dengan pelembut dan penghilang kotoran degil.

Sabun ini adalah produk bumiputera muslim.
Pernahkah kita terfikir sabun basuh yang kita gunakan seharian adakah halal dan thoyyiba??

Nota kaki: Part menjual beli ni kadang-kadang boleh jadi sensitif. Tak kiralah barang atau perkhidmatan (service). Pendapat peribadi saya, penjual berhak untuk menentukan strategi pemasaran atau market segment untuk melariskan jualannya. Pembeli juga ada kebebasan untuk memilih kedai mana untuk urusan jual beli. Kalau suka beli, kalau tak suka boleh cari kedai lain. Simple!

Sekian. Wassalam.
Credit: sani

17 thoughts on “Siapalah Mesin Basuh Tanpa Sabun”

  1. tetiba sy igt satu sabun ni. ms sy kecik2 dulu laa… keluaran bumiputera muslim… pakai 1 scoop je dah bersih. skrg mmg da x de lg… harga mmg mahal ms tu. rm10 sekotak

Leave a Reply