Siapalah Mesin Basuh Tanpa Sabun




Assalamualaikum
Ni cerita pasal basuh baju.
Biasalah, hujung minggu adalah masa untuk kaum ibu melakukan aktiviti men-dobi.

Hari ni Mak nak buat satu review tentang sabun Biosinar.

Setakat ni, bila guna memang ok. Harga pun berpatutan.
Antara kelebihan sabun biosinar:

  • Pakaian tidak berbau hapak kalau terlebih sudah rendam
  • Kotoran tertanggal dengan mudah. Sesuai untuk semua jenis pakaian.
  • Nama pun multi purpose. Kasut sekolah anak-anak pun boleh dibasuh / direndam guna sabun ni. (Kalau ikut iklan dia, sabun ni boleh juga digunakan untuk  mencuci tandas dan bilik mandi – ni saya tak pernah cuba lagi)
  • Boleh berjimat cermat kerana selain daripada pencuci, sabun ini dirumus dengan pelembut dan penghilang kotoran degil.

Sabun ini adalah produk bumiputera muslim.
Pernahkah kita terfikir sabun basuh yang kita gunakan seharian adakah halal dan thoyyiba??

Nota kaki: Part menjual beli ni kadang-kadang boleh jadi sensitif. Tak kiralah barang atau perkhidmatan (service). Pendapat peribadi saya, penjual berhak untuk menentukan strategi pemasaran atau market segment untuk melariskan jualannya. Pembeli juga ada kebebasan untuk memilih kedai mana untuk urusan jual beli. Kalau suka beli, kalau tak suka boleh cari kedai lain. Simple!

Sekian. Wassalam.
Credit: sani

17 thought on “Siapalah Mesin Basuh Tanpa Sabun”

  1. paridah says:

    SABUN YG SESUAI UNTUK BASUH BAJU TU TANPA APA2 MASALAH

    1. admin says:

      Betul tu Kak..
      Baju bersih hati senang

  2. Baru terikir juga Sabun basuh halal atau tidal..

    Kalau.produk bumiputera..

    Lebih yakin la pulak

    1. admin says:

      Gunakan dengan lebih yakin…
      Suci…

  3. orang dulu2 basuh kain tepi sungai je. hihihi (saja buat lawak. klo tak lawak tak pa 😁)

    1. admin says:

      Kalau kat filem dulu2..siap boleh nyanyi2 lagi sambil basuh kain. tetiba kain hanyut, anak raja yang jumpa… 😀

  4. Khir Khalid says:

    Mmg bagus.. kami pun guna sabun ni. Lebih yakin dan mesra alam juga 🙂

    1. admin says:

      Jom support produk bumiputera

  5. dear anies says:

    tetiba sy igt satu sabun ni. ms sy kecik2 dulu laa… keluaran bumiputera muslim… pakai 1 scoop je dah bersih. skrg mmg da x de lg… harga mmg mahal ms tu. rm10 sekotak

    1. admin says:

      Sabun apa ya Anies..

  6. SalbiahM says:

    bagus juga sokong produk tempatan.apa pun bak kata akak, terpulang..

    1. admin says:

      Jom kita support produk tempatan..
      Malaysia Boleh..:D

  7. hainom OKje says:

    Saya pakai sabun campur campur je FS…Bio Zip, Harimau Kuat…semua bedal hihi…

    Setuju dengan pandangan awak tu FS.

    1. admin says:

      Saya pun baru aje guna sabun ni….hihi

  8. Nabila Syifa says:

    saya suka sabun yang banyak buih sbb kalau tak banyak buih rasa tak bersih plak baju

    1. admin says:

      Baru ada feel macam basuh kain. Betul tak..

  9. Gunakan tanpa was2.
    Pakaian bersinar2.

Leave a Reply

Related Post