Cerita My Stories Travel

Asakusa dan Ameyoko

Assalamualaikum

Hari ni sudah hari ke 4.
Dapat juga berjalan ke Asakusa dan Ameyoko untuk makan angin dan cuci-cuci mata.

Macam biasa, saya cuma nak tepek gambar sebagai kenangan.

Gambar-gambar di Asakusa.

Ni pulak adalah gambar-gambar di Ameyoko.

Atas cadangan kawan saya, En Saman (bukan nama sebenar), saya telah singgah di restoran Chicken Man di Ameyoko.
Memang best bila dapat makan ayam, especially bila dah 3 hari jadi vegetarian 🙂

Ameyoko juga sesuai untuk peminat-peminat beg jenama anello. Memang rambang mata tengok, kalau boleh dengan kedai-kedai tu sekali nak bawak balik 🙂

Tapi akhirnya, kaler-kaler yang sesuai dengan umur jugaklah yang dipilih.
Kalau dah level Mak Cik, tak kan nak bawak beg kaler pink mencarak pulak..kannn

Ok. Sekian saja untuk hari ini.
Wassalam.

Nota: terima kasih pada kawan-kawan yang bagi tips untuk jalan-jalan Tokyo (walau hanya dari kejauhan) terutamanya En Saman (bukan nama sebenar),  Miss Lizz J dan juga adik Shazli.

#tokyo #asakusa #ameyoko #chickenman

9 thoughts on “Asakusa dan Ameyoko”

  1. Ohhh ke Tokyo rupanya…..
    Yelah kan kalau dah 3 hari jadi vegetarian, mmg meronta ronta tekak mintak binatang berdarah haha…..

    Nasib jumpa kedai cina muslim ye

Leave a Reply