Cerita Uncategorized

Tema Hari Kebangsaan 2017

Assalamualaikum Tema Hari Kebangsaan 2017 adalah Negaraku Sehati Sejiwa. Tema ini menunjukkan bahawa pentingnya raykat Malaysia yang berbilang kaum dan agama saling memahami dan hormat menghormati serta bersatu padu demi kesejahteraan dan masa depan negara. Dataran Merdeka dan Bangunan Sultan Abdul Samad Tema-tema Hari Kebangsaan dari tahun 1970 – 2016 1970 (Hari Kemerdekaan 13) : …

Continue Reading
Travel

Asakusa dan Ameyoko

Assalamualaikum Hari ni sudah hari ke 4. Dapat juga berjalan ke Asakusa dan Ameyoko untuk makan angin dan cuci-cuci mata. Macam biasa, saya cuma nak tepek gambar sebagai kenangan. Gambar-gambar di Asakusa. Ni pulak adalah gambar-gambar di Ameyoko. Atas cadangan kawan saya, En Saman (bukan nama sebenar), saya telah singgah di restoran Chicken Man di …

Continue Reading
Travel

Jalan-jalan Shinjuku

Assalamualaikum Hari ni hari ke 3. Aktiviti kelas habis lebih awal dari semalam. Jadi sempat jugak nak pergi ambik angin. Macam biasa, cuma nak tepek gambar kenangan kat sini. Shopping Cuci mata Night view Jalan lagi… Dapat la beli barang siket untuk anak-anak. Ok. Itu saja laporan untuk hari ni. Sekian. Wassalam #fidahshah #whitebarley #tokyo …

Continue Reading
Cerita My Stories Travel

Tokyo Tower

Assalamualaikum Hari ke 2 Sebab balik pun dah malam, jadi hanya sempat ke Tokyo Tower. So, nak tepek gambar kat sini buat kenangan. Ni gambar-gambar dari Tokyo Tower. Sorry, gambar tak clear sangat. Mak pakai kamera handphone cap ayam aje..:) Night view Cahaya lampu yang menerangi malam Pemandangan Tokyo Tower waktu siang. Gambar diambil dari …

Continue Reading
Cerita My Stories Travel

Biometric Authentication

Assalamualaikum Antara perkara yang selalunya menjadi masalah pada saya adalah pengenalan diri dengan cara ‘biometric’ atau cap jari (menggunakan peralatan elektronik). Maklumlah, jari jemari mak ni lemah lembut, licin, tulus, mulus dan yang sewaktu dengannya..huhu. Tak kiralah kat airport (immigration), bank atau mana-mana. Memang selalunya problem. Alhamdulillah, masa di air port tadi, lepas jugak walau …

Continue Reading