Fit and Healthy




Assalamualaikum..

Hari ni saya berkesempatan untuk ke Taman Tasik Cempaka, Bangi.
Boleh jugak la kalau rasa nak jogging atau jalan-jalan lenggang kangkung laju-laju…..dari duduk bersandar tengok tv kat rumah sambil makan kuih raya.

Nampak tak orang Bangi begitu bersemangat untuk bersenam dan menjaga kesihatan.
Health is wealth..
Tapi Mak tumpang selfie aje kat situ..haha

Apa-apa pun memang best jugak jalan-jalan pusing tasik kat sini.

Sekian. Wassalam.

#healthiswealth
#fitandhealthy
#badansihatotakcergas
#tasikcempakabangi
#fidahshah
#whitebarley

20 thought on “Fit and Healthy”

  1. mrhanafi says:

    Selfie.. Muka nampak tak penuh

    Hahaha

    1. admin says:

      Dah tua2 ni..malu lah pulak nak tunjuk muka penuh 😀

    2. mrhanafi says:

      hahaha..

      yelah tu..

      janji seronok dan happy

    3. admin says:

      Yang penting heppi..betul tu 😀

  2. SalbiahM says:

    dah raya makan macam-macam memang patut bersenam..hihi.

    1. admin says:

      Dah makan tanpa henti..masa tido aje berhenti mengunyah 😀

  3. Amalan gaya hidup sihat.

    1. admin says:

      Susah jugak nak konsisten kalau semangat tak kuat..

  4. paridah says:

    rajin fidah jogging bagus tu

    1. admin says:

      Banyak jalan dari berlari sebenarnya :D:D

    2. SalbiahM says:

      bagus jugak jalan..tapi jalan laju-lajulah

  5. Adam says:

    Fit and healthy.

    Cukup mudah untuk kita mendapat bentuk badan yang fit and healthy asalkan kita tau menjaga badan kita yang dah fit and healthy bertukar kepada badan yang unfit and unhealthy.

    Kalau fidah tak percaya cubalah.

    1. admin says:

      Macam mana tu En Adam?..
      Tapi kalau nak membesar bagai johan senang aje..makan banyak2 tanpa henti.. 🙂

  6. hainom OKje says:

    lama tak berjalan jalan tengok orang tepi tasik FS…. hihi… Lebihnya duduk duduk sambil WA …Aduhai patutlah tak kurus kurus hihi…

    Sebenarnya best jugak keluar peluh kan…

    1. SalbiahM says:

      kak OKje tengok je ke? jalanlah sekali..haha

    2. Adam says:

      Hainom/salbiah,
      Jangan fikirkan sangat tentang berat badan. Yang penting kita ambik tau samada suami kita suka ke tidak kalau badan kita berat. Sebab kalau terjadi apa2 kat kita suami yg angkat.

      Saya memang tak nak tolong angkat.

      Selamat hari raya. Dulu saya belum ucap ke ni?

  7. raihanah says:

    saya pun buat ni juga fidah. seminggu 4 atau 5 kali mesti joging

    1. admin says:

      Saya baru nak start..susah jugak nak mula

    1. admin says:

      Moga maintain..hihi

Leave a Reply

Related Post