Bangi Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang




Assalamualaikum

Bangi dulu tak macam Bangi sekarang.
Especially time nak raya. Bangi kini menjadi tumpuan para fashionista, hijabster dan yang sewaktu dengannya.

Antara tempat yang menjadi tumpuan pastinya di Bangi Sentral, Bangi Gateway, Kompleks PKNS dan Warta Bangi.

Ni pulak pemandangan di sekitar bangunan PKNS Bangi. Memang meriah. Nak rayalah katakan…
Tapi ini juga telah menyebabkan kesesakan lalu lintas yang luar biasa.

Sky view from PKNS Building, Bangi 🙂

Sekian saja laporan lalu lintas hari ini. Yang pasti, Bangi dulu dah tak macam Bangi sekarang.
Selamat Berpuasa. Wassalam.

14 thought on “Bangi Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang”

  1. mrhanafi says:

    Suatu ketika dahulu Bangi popular dengan lapangan terbang..

    1. admin says:

      Saya pun x tau pasal ni Bro HB

  2. Meera Ruslan says:

    musim2 puasa nie mmg tak mampu nak redah..huhu

    1. admin says:

      Memamg pun. Seeloknya, baju raya semua dah kena settle sebelum puasa..
      Thanks Meera

    2. Padin says:

      Saya pon setel awal, malas nak bersesak..

    3. admin says:

      Betul tu. Kalau akak memang tak kuasa nak bersesak macam tu…

  3. shah alam pun sekrg dah jammed
    depa pakat2 shopping kat sec 7 tu..

    1. admin says:

      Memang macam tu rasanya..esp kalau nak raya.

  4. Padin says:

    Harga sebuah kemajuan.. cewahhhh

    1. admin says:

      Pewweett… 😀

  5. SalbiahM says:

    lagi banyak pilihan dan ta payah meredah ke kl, tu yang penuh. Aduh, saya x beli baju raya lagi

    1. admin says:

      Sbb tu baju raya budak2 kena settle sebelum puasa…tak sanggup nak bawak dia org ke lautan manusia…
      Cepat2 beli baju raya Sal..sementara stok masih ada..:)

  6. Khir Khalid says:

    Lama menetap di bangi mmg akan nampak perubahan yg ketara kan.. dulu masa study kolej, kompleks PKNS tu mcm tempat budak muda berpeleseran.. mcm kawasan urban damage, tp sekarang hidup kembali.. bangi skrng cantik dan silap time sangkut jem yg amat hehe 🙂

    1. admin says:

      Memang..jem sesangat. Esp time nak raya ni.

Leave a Reply

Related Post