Jalan-jalan Langkawi




Assalamualaikum

Baru-baru ini saya ke Pulau Langkawi, Kedah kerana ada staff day di sana.

Memang dah lama tak pergi. Rasanya kali terakhir saya ke sana adalah pada tahun 2009. Dah lama kan…

Macam biasa, saya tak nak cerita panjang-panjang. Cuma nak tepek gambar aje.

Jom tengok gambar-gambar di Pulau Langkawi.

Blue sky, Tanjung Rhu, Langkawi
Siapa bilang pantai di Malaysia tak cantik. Pemandangan semasa perjalanan ke Telaga Harbour Marina, Langkawi
View from swimming pool, Adya Hotel, Kuah, Langkawi
Tanjung Rhu Beach, Langkawi
Tanjung Rhu, Langkawi
Tanjung Rhu, Langkawi
Telaga Harbour Marina, Langkawi
Telaga Harbour Marina, Langkawi
Sky, boat and bird @ Telaga Harbour Marina
Credit #euriicawong
Langkawi Island…view from the sky
Sunrise. View from Adya Hotel, Kuah, Langkawi
Sunset somewhere near Pantai Cenang, Langkawi
Sunset at Pantai Cenang, Langkawi
Credit #shikinrazali
Back to nature. On the way to Tanjung Rhu, Langkawi
Di air yang tenang. Jalan-jalan Langkawi
Telajak perahu boleh diundur. #Langkawi
Warna Alam.  #Langkawi
Kalau padi katakan padi. #Langkawi
Hari yang cerah
Masa untuk pulang
Tags:

18 thought on “Jalan-jalan Langkawi”

  1. Sivan Daya says:

    Gambar shopping mane?

    1. admin says:

      Malu nak tunjuk..:D:D

  2. dah lama tak gie langkawi
    cantiknya

    1. admin says:

      Betul tu Lynn…cantik sangat

  3. paridah says:

    INDAHNYA LANGKAWI SERONOK FIDAH BERCUTI

    1. admin says:

      Dah lama tak gi bercuti. Sesekali pergi, best jugak..

  4. nohas says:

    tenang tengok laut, awan & sawah padi…negaraku cantik…

    1. admin says:

      Betul tu Sis Nohas..negara kita cantik.

  5. tiga lalat says:

    aishh, gmbr sunset yg chantek tu orglen punye foto erk? heheh2

    1. admin says:

      Ahkak tak ade di tempat kejadian sunset tu…
      Mintaklah gambar member2 yang cun 🙂

  6. Khir Khalid says:

    Saya mmg suka langkawi.. boleh dikatakan, kebanyakkan tempat masih segar, bersih dan cantik.. best2 🙂

    1. admin says:

      Apa tunggu lagi…cuti sekolah ni boleh la bawak family jenjalan

  7. dear anies says:

    langkawi… pergi selalu pun x jemu

    1. admin says:

      Betul tu Anies..cantik pemandangannya

  8. Jari Manis says:

    Staff day? Wahhh best! Biasa dgr family day..letak gambar pun x pe sbb semua cun

    1. admin says:

      Staff day..family tinggal rumah..huhu
      Thanks JM 🙂

  9. Padin says:

    cantik2 hasil bidikan nya…
    motif gambar pon menarik… 😀

    1. admin says:

      Thanks Padin…:)

Leave a Reply

Related Post