Uncategorized

Roti Manis

Assalamualaikum Ini bukannya kisah Abang Bangla dan Adik Maniisss…tapi cerita pasal roti manis… 😀 Sebenarnya dah lama teringin nak me-roti. Cuma hari Ahad lepas baru terlajak rajin. Alhamdulillah. Menjadi jugak walaupun rupanya belum begitu memberangsangkan. Maklum lah..baru-baru nak belajar. Skill menguli memang kena improve lagi supaya roti tu menjadi lebih licin dan gebu gebas. Resipi …

Continue Reading
Uncategorized

Ada Udang Di Sebalik Mi

Assalamualaikum ‘Ada udang di sebalik mi atau peribahasa asalnya, ada udang di sebalik batu bermaksud ada niat tertentu disebalik setiap perbuatan. From google Tapi entri kali ini bukanlah untuk menulis tentang peribahasa tersebut. Cuma nak bagi tau..kat gambar tu memang ada udang di sebalik mi.. Kalau tak percaya, cuba tengok betul-betul Tu aje nak bagi …

Continue Reading
Uncategorized

Bagai Menatang Minyak Yang Penuh

Assalamualaikum… Sekadar nak up date harga minyak terkini.. Moga kita lebih berdisplin ketika berbelanja.. Mungkin juga masa yang untuk naik basikal atau berjalan kaki 🙂 Dan dengan kenaikan harga minyak masak..rakyat Malaysia dijangka akan lebih sihat kerana makan makanan yang rebus-rebus dan bening-bening sahaja… Bersyukurlah…kerana Malaysia masih aman…. Dan ketika harga minyak (petrol) dunia turun…..eeerrrmmm… …

Continue Reading