Cerita Islam My Stories Travel

While Waiting For Maghrib

Assalamualaikum..

Sekadar gambar kenangan…
Dan untuk menyatakan bahawa rindunya saya pada tempat-tempat dan segala kenangan yang ada di sini..

Lokasi: Dataran Kaabah, Masjid Al-Haram, Mekah
Pemandangan ketika menunggu azan Maghrib
Lokasi: Tingkat 1, Masjid Al-Haram, Mekah
Antara port biasa untuk menunaikan solat Maghrib & Isya’
Lokasi : Hadapan gate 25, Masjid Nabawi, Madinah
Antara gambar menjelang senja
Lokasi : Dataran Masjid Nabawi, Madinah
Ketika senja menjelma lagi
Gambar ihsan dari Tuan Haji KamalZ di WA group 
Lokasi : Di hadapan Maktab 115, Mina
Gambar ketika menunggu giliran untuk
bergerak ke Jamrah
Lokasi : Mina
Ketika bersedia untuk menunaikan solat Maghrib
-melihat orang di atas bukit

Moga dapat ke sana lagi…in shaa Allah..aamiin

Sekian. Wassalam

p/s: terima kasih pada sahabat2 yang sudi singgah dan komen di blog saya. Sorry, belum berkesempatan untuk bw..
In shaa Allah, nanti saya datang..

10 thoughts on “While Waiting For Maghrib”

  1. Orang yang tak pernah pergi lagi mesti tak cukup faham camne perasaan rindu tu kan? Semua orang yang dah pernah pergi selalu kata benda yang sama.. rasa rindu nak gi lagi… kalau negara-negara lain, kalau dah pergi sekali kita takkan rasa nak gi lagi pun.. tapi kalau Mekah dan Madinah, pergi la berapa kali pun, tetap nak gi lagi.

Leave a Reply