Dekat Tapi Jauh
AssalamualaikumSemalam saya dapat bertemu semula dengan sahabat lama saya. Sahabat karib masa di universiti dulu…merangkap juga room mate dan coursemate..

Kalau nak diikutkan..tempat kerja kami bukan lah jauh sangat…sepelaung aje..Tapi, kenapa la begitu susah untuk meluangkan masa untuk berjumpa? 🙁

Bercerita tentang sahabat saya, Ana, beliau memang sangat baik. Masa belajar dulu banyak perkara pahit manis kami dilalui bersama…pergi kuliah..group discussion..buat assignment dan mengatur strategi pada masa peperiksaan..semuanya kami buat bersama sama..dari zaman matrikulasi sampailah di peringkat ijazah.

Perkara yang saya tak kan lupa ialah masa malam sebelum saya menghadiri temuduga biasiswa (anjuran majikan saya sekarang) untuk peringkat ijazah dulu. Beliau bersusah payah untuk meng ‘alter’ baju kebaya beliau untuk saya pakai pada hari tersebut. Khas untuk dipakai dengan penuh gaya 🙂
Alhamdulillah…saya berjaya mendapat biasiswa tersebut…terima kasih sahabat….aku tak kan lupa jasa baik kau sampai bila-bila.

Kini…masing masing sudah punya komitment..pada kerja, pada keluarga. Mungkin itu yang membataskan kami untuk berjumpa. Namun begitu bukanlah bermakna lupa..ingat tetap ingat..sahabat tetap sahabat.

Gambar adalah ihsan google

Semoga Allah merahmati sahabat saya dan ahli keluarganya.
Semoga sahabat saya dimurahkan rezeki dan berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi. In Shaa Allah. Aamiin.

Sekian. Wassalam.

 

4 thought on “Dekat Tapi Jauh”

 1. Ridha Harwan says:

  Kan masih bisa bersilaturahmi kalau lagi lowong waktunya.

  1. admin says:

   In shaa Allah…akan di usahakan agar silaturrahim nya berkekalan. Terima kasih Mas Ridha 🙂

 2. Qaseh Vee says:

  wpun susah nak jumpa , tapi masih blh berhubung . semoga silaturrahim itu berkekalan .

  1. admin says:

   Aamiin
   thanks vee 🙂

Leave a Reply

Related Post