Di Penghujung Benua Asia




Assalamualaikum…
Gambar kenangan…
…..kerana Pontian itu kampung aku

Tahukah anda bahawa Pontian adalah penghujung benua Asia?..kampung Akak tu…. 🙂

#anakpontian
#penghujungbenuaasia
#southernmosttipofmainlandasia
#JDT

Sekian. Wassalam.

26 thought on “Di Penghujung Benua Asia”

  1. Hero Borneo says:

    penghujung benua Asia..tu dah kira sangat bagus dan menakjubkan

    1. admin says:

      Boleh la lawat Pontian nanti..
      Cuti-cuti Malaysia 🙂

  2. raihanah says:

    tak tahu pulak penghujung benua asia tu. selamat hari raya sis

    1. admin says:

      Selamat hari raya aidilfitri Raihanah…
      Kita daerah inilah yang menjadi penghujung benua asia..
      Thanks

  3. Eksapedia says:

    Wah keren banget judulnya mbak 😀
    pantainya juga maknyusssss….

    1. admin says:

      Pantainya lebih cantik jika dijaga rapi dan tempat buang sampahnya juga lebih banyak disediakan.
      Selamat hari raya. Thanks

  4. Dzaky Dewan says:

    Pontian bukan pontianak! apa Pontianak! sy kurang begitu kenal daerah itu

    1. admin says:

      Pontianak lokasinya di Indonesia. Tapi Pontian adalah sebuah nama tempat di Johor, Malaysia. Namanya hampir sama tapi tempatnya tidak serupa. Selamat hari raya.
      Thanks

  5. salam aidilfitri.. selamat hari raya..

    1. admin says:

      Selamat hari raya Siti & maaf zahir batin..

  6. dok pernah sampai Pontian.. paling jauh Mersing je hehe..

    1. admin says:

      Jom lah gi Pontian pulak..cuti2 Malaysia..
      Lepas tu boleh shopping JB… 🙂
      Thanks

  7. Khir Khalid says:

    I love Pontian… hometown saya juga… banyak kenangan indah… syahdu… 🙂

    1. admin says:

      Kampung saya yang ada banyak kenangan…
      Selamat hari raya Khir.
      Thanks

  8. tak tahu pulak pontian ni penghujung benua asia

    1. admin says:

      Mungkin promosi kurang kot…tapi kalau sampai sana mesti juga banyak signboard bg tau yang itu adalah pemghujung benua Asia.
      Thanks Nik

  9. dear anies says:

    BELUM PENAH SMPI PONTIAN LG 😉

    1. admin says:

      Jom cuti-cuti Malaysia…
      Thanks Anies

    2. dear anies says:

      mmg nk bercuti tp kn tggu lps bln 10 ;-(

    3. admin says:

      Moga dpt gi bercuti

  10. hainom OKje says:

    Anak sedara mak ada duduk kat Pontian FS.
    Lahai cantiknya…..subhanallah.
    Wah!! Mcm model weyh org kat gambo tu….hihi

    1. admin says:

      Pontian dah banyak membangun kalau compare dgn masa saya kecik2 dulu…
      Sekali sekala nak bergambo Mak…hihi

  11. Padin says:

    Ye, tanah terselatan benua asia di tanjung piai..
    pernah menyertai perkhemahan pada 2006

    1. admin says:

      Ni yg rasa nak balik kampung ni..
      Thanks Padin

  12. nohas says:

    belum pernah ke Pontian, teringin nk ke Tanjung Piai and makan nenas..

    subjek geography revisited..

    1. admin says:

      Wah..wah..macam masuk balik kelas geography 🙂

Leave a Reply

Related Post