Uncategorized

Lunch Box

Assalamualaikum Pastinya ada banyak faedah jika kita membawa bekal makanan ke pejabat atau ke sekolah (bagi anak-anak). Antaranya: Tahap kebersihan lebih terjaga dan boleh dipercayai. Bila makanan disediakan sendiri, pasti kita akan menjaga kebersihan ketika menyediakan atau memasaknya. Lebih berkhasiat. Contohnya kita dapat menyediakan makanan yang lebih seimbang. Cukup protein, vitamin, karbohidrat, zat besi dan …

Continue Reading
Uncategorized

Pre-Birthday Party

Assalamualaikum Zaman sekarang ni bukan saja ada pre-wedding photos, pre-birthday party pun dah ada…hihi 🙂 Afiq dan sepupunya Birthday Afiq, sepatutnya diraikan pada bulan April. Akan tetapi, setiap hari anak saya akan bertanya.. “Mama, dah bulan April ke belum. Bila nak buat birthday party untuk Afiq?”.. Dan setiap hari anak saya mahukan kek harijadinya 🙂 …

Continue Reading
Uncategorized

Hujan di Tengah Kemarau

Turunnya hujan Anugerah dan rahmat dari Tuhan Di tengah kemarau yang berpanjangan Bingkisan dari mendung awan Membasahi bumi dari tiap titisan Turunnya hujan Anugerah dan rahmat dari Tuhan Seakan memberi suatu harapan Bumi tidak lagi ketandusan Ku tadahkan tangan tanda kesyukuran By Faqriah Azime 14 March, Kuala Lumpur Alhamdulillah, Di saat orang kata harus bersedia …

Continue Reading
Uncategorized

Broccoli Muffin

Assalamualaikum Saja nak share resipi ni. Nampak macam ok. Bahan-bahannya mudah dicari dan cara buat pun tak susah sangat. Bahan-bahan: 1 mangkuk broccoli (di hiris halus). Boleh tambah sedikit carrot kalau nak ada warna-warni. 2 atau 3 biji telur (ikut banyak mana broccoli) 1/4 cawan susu rendah lemak (tak letak) Sedikit cheese mozarella Sedikit lada …

Continue Reading
Uncategorized

Jimba atau Zumba?

Assalamualaikum Jumaat. Biasanya waktu rehat tengah hari agak panjang (dari 12.30pm hingga 2.30pm) di gunakan untuk keluar BERJIMBA bersama kawan-kawan. Apa itu jimba? Jimba adalah istilah orang-orang urban (katanya), bermaksud ‘going out to have some fun’ (baca: pergi keluar bersuka ria). Contohnya keluar makan, shopping dan yang sewaktu dengannya. Nak jadi cerita, hari Jumaat lepas, …

Continue Reading