Bukan Kentang Biasa




Assalamualaikum
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Semalam, kami mencuba pula kentang unggu sebenar (baca: real purple potato).

Seperti salted sweet potato, kentang unggu ini juga diberikan perisa garam. Cuma saya terfikir, kalau dicampurkan dengan perisa-perisa lain mungkin juga menarik. Contohnya kari, tomyam, cili hijau, cheese, BBQ dan sebagainya.. 🙂

Rupa paras dan packaging nya memang cantik – mungkin juga salah satu tarikan untuk produk ini.

Sekian. Wassalam.

25 thought on “Bukan Kentang Biasa”

  1. Wida Zee says:

    Ternyata bukan cuma ubi aja yang warna ungu kentang juga ternyata ada yang warna ungu ya 🙂

    1. admin says:

      Entahlah…saya saya macam ubi nih..hihi
      Thanks Zee

  2. paridah says:

    assalam…menarik idea fidah tu boleh cuba berbisnis pula ni…

    1. admin says:

      Bestnya kalau saya ada business sendiri..moga impian menjadi nyata…aamiin

  3. dear anies says:

    sy suka yg ungu ni satu lg yg oren jakun sggh ms memula tgk dulu hahahah

    1. admin says:

      Rupanya ada banyak adik beradik dan kaum kerabat dia..hihi

  4. kentang juga ada warna ungu he

    1. admin says:

      Mungkin bukan kentang sebenar..tapi tanaman yang termasuk juga dalam keluarga ubi dan kentang 😀

  5. Etuza Etuza says:

    belum pernah beli lah Fid..unik nampak

    1. admin says:

      Saya pun beru pertama kali beli, Cikgu. Ok jugak rasanya.
      Thanks

  6. Tanpa Nama says:

    kentang sangat girih ya bu, selain itu potato juga terbuat dari kentang, saya sangat suka dan sering makan potato bu 🙂

    1. admin says:

      Rasanya enak.. 🙂

  7. Mizz Aiza says:

    nampak sedap tu fidah.. menarik warna ungu..

    1. admin says:

      Saja nak rasa. Sbb nampak lain dr yg lain.

  8. Eksapedia says:

    Aku selama ini taunya singkong sama terong yang ungu 😀 ternyata ada ya.. kentang ungu,,
    jadi pengen nyobain..

    1. admin says:

      Entahlah..saya rasa dia mungkin termasuk dlm keluarga ubi..atau mungkin adik beradik singkong..hihi

  9. tiga lalat says:

    mcm keledek la pulak., hehe2 sedap tuu

    1. admin says:

      Saya 'ngap' aje. Ntah2..memang keledek..haha
      Nama glamer..potato 😀

  10. Dunia Zumal says:

    Belum pernah tengok produk nie kat Perlis

  11. nohas says:

    kentang kacukan keledek kot..belum pernah jumpa lagi..

  12. kok ada juga yang ungu ya

  13. selalunya nampak keledek ungu … rasanya mcm kentang juga ke …

  14. hainom OKje says:

    Ha'aalah FS….cantik packaging dia….Teringat pulak Lavender….ungu putih gitu…
    Sedap tak?

  15. Khir Khalid says:

    Dah rasa juga cuma kurang berminatlah.. ttp suka kentang yg biasa tu. Tak taulah lidah n tekak ni dah nak tua kot… 😀

  16. macam sedap sgt tu

Leave a Reply

Related Post