Uncategorized

Ada Berapa Dalam Sehari?

Assalamualaikum Maaf, sudah beberapa hari tidak bersiaran. Sebenarnya masih sibuk mengemas rumah selepas berpindah. Di tambah lagi dengan cuti yang hanya tinggal sehari (yang saya akan habiskan pada 31 Disember nanti), tak dapatlah nak ‘full time’ mengemas rumah buat masa ni. Berbalik pada tajuk. Ada berapa dalam sehari? Tajuk ini khusus untuk menceritakan tentang apakah …

Continue Reading
Uncategorized

Pindah

Assalamualaikum. Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani. Hari ini dengan rasminya kami akan berpindah rumah. Tidaklah begitu jauh kerana masih berada dalam mukim Bangi. Tengok barang, nampak macam sikit, tapi rupa-rupanya berpikul pikul jugak. Masa ni jugalah baru tau yang rupa-rupanya ada banyak pakaian yang ‘tak terpakai’, buku-buku yang belum sempat nak …

Continue Reading
Uncategorized

Sunyi

Assalamualaikum.  Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Malam ini terasa sunyi tanpa suara dan gelak ketawanya seperti biasa. Moga anak saya, Afiq di berikan kesembuhan secepatnya dan segala urusan kami dipermudahkan. Aamiin. Sekian. Wassalam. 1st pic : google

Continue Reading
Uncategorized

Detachment

Assalamualaikum “Detachment (from dunya) is not that you should own nothing…but that nothing should own you” Mutiara kata yang amat indah – Lama juga saya mengambil masa ‘mengoogle’ untuk mencari maksud kata tersebut.   Maksudnya, sekiranya kita ‘mengasingkan’ hati dari perkara-perkara dunia dan memilih jalan akhirat, bukanlah bermaksud kita tidak boleh memiliki apa-apa di dunia. …

Continue Reading