Uncategorized

Bacalah Bismillah

Sesiapa yang membaca Bismillah sebanyak 21x sebelum tidur, nescaya dia aman dan bebas daripada syaitan, kecurian, maut yang mengejut dan sebarang bencana.

Bacaan Bismillah sebelum makan akan menghalang syaitan untuk turut bersama makan bersama manusia. “Sesungguhnya syaitan akan ikut menyantap makanan yang tidak diawali dengan Bismillah sebelum makan” (H.R Muslim dan Ahmad)

Bukan saja sebelum tidur dan sebelum makan, kiranya setiap pekerjaan kita dimulakan dengan bacaan Bismillah, In shaa Allah segalanya akan lebih diberkati.

Sekian. Wassalam.

Gambar : Google

57 thoughts on “Bacalah Bismillah”

  1. Betul sangat…. nampak macam senang, tapi selalu leka… kekadang kalau kebulur tu lupa langsung nak baca bismillah… tapi akhir tak pernah lupa nak sebut alhamdulillah…

    Sebelum tido tu… hurm… lebih rela main henpon dari zikrullah… Allahu… πŸ™ thanks for sharing kak fidah… moga bermanfaat buat diri yang leka ni…

  2. Terima kasih atas peringatan ini. puas saya cari dalam blog nie, tak jumpa plak kot2 kalo ada doa murah rezeki ker…bleh share gak fidah doa2 tue…

  3. bismillahirrahmaanirrahim πŸ™‚ memang sangatlah banyak manfaat dari kata bismillah, πŸ™‚

  4. saya sempat teringat riwayat keika nabi muhammad akan dipertunjukkan ke surga untuk melihat suasana syurga oleh jibril, ketika itu beliau melihat dibawah syurga ada 3 sungai dan sungai itu ujungnya kedalam surga, nabi penasaran darimana letak air yang ada didalm sungai itu, bahkan ketika mau masuk kedalam surga nabi tidak bisa membuka pintu surga, nabi langsung memintak buka pintunya ke jibril, bahkan jibril sempat menjawab, saya tidak membawa kunci nya wahai muhammad, kuncinya ada sama engkau wahai muhammad, nabi pun heran dan menjawab, saya tidak membawa kunci juga wahai jibril, dan jibril berkata kuncinya yaitu BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM kemudia terbukalah pintu syurhga, dan setelah masuk kedalam surga ternyata air sungai tadi sumbernya juga diri kata bismillahirrahmanirrahim πŸ™‚ yaitu pada MIM yang pertama dan MIIM yang kedua dan MIIM yang terakhir πŸ™‚ subhanallah

  5. Kenapa harus membaca 21x bismillah kak,,, membaca 3 kali kurang ampuh kah, Tapi biasanya saya hanya membaca doa sebelum tidur yang di awali dengan kalimat bismillah…

Leave a Reply