Happy Birthday White Barley




Assalamualaikum.

Pertengahan bulan Oktober 2015 sebenarnya adalah ulang tahun blog saya yang ke 2.
Kalau di ‘benchmark’ dengan umur manusia, umur 2 tahun dah boleh berjalan dan berlari, tapi masih tak laju. Kalau blog?

Bercerita tentang blog, tak adalah banyak progress sangat kalau dibandingkan dengan masa mula-mula berblogging. Follower dan daily traffic pun masih di tahap minimum.

Tapi, ada banyak perkara lain yang saya dapat belajar dengan berblogging. Saya dapat belajar buat blog sendiri, dapat belajar untuk suka suki tukar template, dapat menambahkan pengetahuan bila membuat artikel di blog sendiri dan membaca di entri di blog orang lain serta dapat bersilaturrahim dengan sahabat-sahabat di alam maya. Macam-macam ada kan……

Gambar kat atas tu, adalah gambar header di template lama.
Background putih dan gambar ‘flower pot’….haha i like πŸ™‚

Anyway, Happy Birthday White Barley. Semoga semangat berblogging itu tetap ada walau kadangkala perasaan malas itu memang menjadi penghalang. Semoga blog White Barley ini masih boleh bertahan…….

Itu aje nak cerita kali ini.

Salam hujung minggu dan semoga segala urusan kita semua dipermudahkan. Aamiin.

50 thought on “Happy Birthday White Barley”

  1. Mizz Aiza says:

    happy birthday whitebarley.. cepat masa berlalu.. semoga blog ini terus success.. πŸ˜‰

    1. admin says:

      Thanks Aiza.
      Moga Aiza juga terus suksess.

    2. Mizz Aiza says:

      InsyaAllah fidah.. πŸ˜‰

  2. Alhamdulillah.. semoga blog whitebarley terus mewarnai dunia blog. Kalau ikut usia manusia blog saya sekarang dah masuk pra sekolah la kot kekeke

    1. admin says:

      Wah…dah lama Suria berblogging.
      Moga suksess. Thanks Suria πŸ™‚

  3. Oh usia blognya udah dua tahun ya,,,selamat dan sukses selalu,,,,

    1. admin says:

      Aamiin. Moga suksess juga.
      Thanks Mr WS πŸ™‚

  4. Sudah dua tahun usia blognya,,,klo bayi lagi lucu-lucunya,,,,selamat ya dan sukses selalu

    1. admin says:

      Kalau bayi, mungkin sudah berlari tapi perlahan… πŸ™‚
      Moga sama2 suksess. aamiin
      Thanks again πŸ™‚

  5. Bunda_nora says:

    Selamat harijadi blog whitebarly…dah lama jugak yerk…
    Tahniah semoga terus sukses…

    1. admin says:

      Thanks Bunda..suksess untuk Bunda juga πŸ™‚

  6. happy birthday white barley wah dah 2 tahun ya alhamdulillah semoga bertambah cepat berlari lepas ni hehehe

    1. admin says:

      Thanks Kak Noor.
      Lepas ni saya nak maraton pulak…hihi πŸ™‚

  7. alhamdulillah , dah 2 thn tu … happy anniversary … part bermain dgn template tu , sis pun sama …

    1. admin says:

      Bermain2 dgn template memang best…rasa2 kreatif gitew…hihi
      Thanks Vee πŸ™‚

  8. Wahh dah masuk 2 thn erk white barley… happy birthday & tahniah… atie suka konsep blog fidah ni.. kemas… nice to knowing you… teruskn menulis… πŸ˜‰

    1. admin says:

      Nice knowing u too…moga persahabatan dan silatirrahim berkekalan…
      Thanks Atie πŸ™‚

  9. Hero Borneo says:

    sekarang dah tiba masa untuk menukar domain pulak..supaya lebih awesome..lagi lama tak tukar maka lagi menyesal nanti..he..he…ayat power tu.

    1. admin says:

      Cadangnya nak tukar sebelum bday…tp x sempat..
      In shaa Allah, kalau tukar nanti saya mintak tolong sifu ajar πŸ™‚

    2. Hero Borneo says:

      sifu ada banyak dalam group BBN..terbaik gitu

  10. hainom OKje says:

    Hepy Bezday White Barley… moga dapat terus bertatih, berlari melompat dlm dunia blogging.

    Biasalah….mood manusia ada pasang surutnya…. sama je kita ni FS…

    1. admin says:

      Kita start dengan jogathon dulu Mak…baru nam kutip derma peringkat sekolah πŸ˜€
      In shaa Allah. Moga suksess semuanya.
      Thanks Okje πŸ™‚

  11. hainom OKje says:

    Sukalah header tu FS …..nampak suci

    1. admin says:

      Saya suka juga..tapi kalau letak kat template skrg, loading macam slow…
      Nanti Mak belajar lagi macam mana nak buat.
      Thanks okje πŸ™‚

  12. Dunia Zumal says:

    Selamat ulang tahun kedua buat White Barley ^-^

    1. admin says:

      Thanks Zumal.
      Moga Zumal suksess juga. Aamiin πŸ™‚

  13. tiga lalat says:

    tahniahnyer, semoga terus rajin mmblog yee ;p

    1. admin says:

      Thanks Wak.
      Moga Wak juga suksess dengan blog & photo2 yang kreatif tiew πŸ™‚

  14. paridah says:

    happy birthday white barley walau msh muda usianya peningkatan dlm cara blogging mengagumkan…tahniah fidah.

    1. admin says:

      Thanks Kak Paridah. Kembang kempis pulak rasa hidung pagi ni πŸ˜€
      Suksess untuk Kak Paridah juga. Dengan catatan inspirasi di blog dan kunjungan Kak Paridah di blog saya & kawan2, memang memeriahkan dunia blogging.
      Thanks Kak πŸ™‚

  15. masya Allah. saya suka gambar flower pot dengan background putih ..
    cantk sangat … fokus dan tertata baik.
    keep writing n walking … success yaaaa blog nya πŸ™‚

    1. admin says:

      Terima kasih Mba..
      Suksess juga untuk blog di sana…sambil2 saya belajar resep makanan timur tengah..enak dong πŸ™‚

  16. Selamat ultah ke dua
    Semoga terus jaya
    Berwarna rasa cita
    Seindah kejora…

    1. admin says:

      Seindah kejora
      Bagai kerlipan bintang dihujung sana
      Moga bersinar selamanya..

      Thanks Mba Ayu πŸ™‚

  17. mrhanafi says:

    semoga terus konsisten dan terus sukses hendaknya

    1. admin says:

      Aamiin…thanks HB.
      Komitment nak manage blog tu kadang2 ke laut..huhu

  18. nohas says:

    tahniah..semoga terus sukses..

    1. admin says:

      Thanks Nohas..
      Suksess juga untuk blog di sana.. πŸ™‚

  19. ada buat kenduri x ni? πŸ˜‰

    1. admin says:

      Nak order roti jala boleh…buat makan kenduri… πŸ™‚
      Thanks Anies πŸ™‚

    2. boleh no prob. beritahu je nak bila. COD skali!

  20. Tanpa Nama says:

    saya paling bawah sja ya mbak, selamat ulang tahun πŸ™‚

    1. admin says:

      Terima kasih mukhlis…moga suksess juga ya πŸ™‚

  21. Wida Zee says:

    Happy brithday white barley moga blog ini menjadi makin hits, banyak pengunjung dan bermanfaat bagi orang yang membacanya πŸ™‚

    1. Wida Zee says:

      Oh iya ngadain giveaway dong miss hehe

    2. admin says:

      Thanks Zee…
      terima kasih juga support blog saya dari dulu. Moga persahabatan berkekalan ya.
      Tapi sorry..nggak ada giveaway.. πŸ˜€

  22. Pha Is says:

    tahniah.. happy 2nd anniversary..

  23. Qaseh Vee says:

    dpt rama kwn tu yg mahal … seronok kan berblog .

Leave a Reply

Related Post