Uncategorized

Bila Petai, Tempe dan Tauhu Bersatu

Assalamualaikum
Entri ini ditaip sepenuhnya menggunakan handphone ketika menunggu kenderaan untuk ke Johor Bahru (JB).
Ada kerja yang perlu diselesaikan di negeri tercinta saya sampai hari Jumaat.
Sebab dah tersampai awal di klia dan dari duduk saja, baik buat satu entri.

Cari punya cari, jumpa pulak gambar sambal goreng ni. Menu semalam sebenarnya. Maklumlah, nak habiskan stok petai yang ada di dalam fridge. Kalau tak di makan, sayang. Maklumlah, petai mahal tau!

Kalau di kampung saya, masakan tu namanya sambal goreng. Kira antara menu wajib hari raya. Tapi, kalau tekak teringin, hari tak raya pun masak jugak. Bezanya, kalau menu raya, akak tak masukkan petai.

Eerrmmm…apa lagi nak cerita ehh..
Oklah, akak nanti akak up date lagi…errkk ada orang nak baca ke?…huhu

P/s : maaf, andai tak sempat nak bw. Maklum lah, kalau komen guna handphone, hasilnya double. Nanti saya singgah di blog kawan2 ya. Tq πŸ™‚

Sekian. Wassalam.

41 thoughts on “Bila Petai, Tempe dan Tauhu Bersatu”

  1. SEDAPNYA SAMBAL PETAI BERCAMPUR TEMPE N TAUHU..MENYELERAKAN SEKALI… BERBLOG GUNA SP NI PENING KEPALA BNYK SGT POPS YG MUNCUL PUAS NK DELET..SELAMAT BERTUGAS DI JB FIDAH.

    1. Cuba lah..rugi tak makan tempe. Ada sesetengah orang terkenal telah membuktikan bahawa dengan memakan tempe, kulit beliau telah menjadi chantik …eerrmmm
      Thanks Suria πŸ™‚

  2. Kalau diceraikan ketiga2 tu… Petai sedap makan dgn ikan bakar cecah sambal kicap… tempe sedap digoreng makan sama sambal kicap juga… tauhu sedap digoreng jadi tahu sumbat… tiada kuah kacang, sumbat sambal kicap pun layan hehee… tekak org joho.. πŸ˜€ πŸ˜€

    1. Orang Johor…asli πŸ™‚
      Saya panggil sambal goreng. Kalau makan dengan nasi ambeng..memang tip top lah…
      Thanks πŸ™‚

Leave a Reply